Politie Zuid-Holland-Zuid

12/07 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-07-2008 o Persberichten district II

GESLAGEN
PAPENDRECHT Agenten hebben een 19-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij kreeg op vrijdagmiddag 11 juli 2008 onenigheid met een groepje jongeren dat stond bij het winkelcentrum aan de Appeldreef in Papendrecht. Een 15-jarig meisje uit Papendrecht deed aangifte. Zij verklaarde dat de verdachte haar een paar keer had geslagen en geschopt. Ze had hierdoor een pijnlijk oog en wang. Politiemensen hielden de verdachte aan op de Haagbeukhof.

AANGEHOUDEN NA DNA MATCH
GORINCHEM Op vrijdagavond 11 juli heeft de politie een 38-jarige man uit Gorinchem buiten heterdaad aangehouden. De man zou in januari 2008 bij een kinderdagverblijf aan de Loevensteinlaan een inbraak hebben gepleegd. Daarbij was bloed achtergebleven aan de lamellen die voor een van de ramen hingen. Dit kwam overeen met het DNA van de verdachte. De man verklaarde de inbraak zich niet te kunnen herinneren. De politie onderzoekt of de verdachte voor meerdere inbraken verantwoordelijk kan worden gehouden.

AUTO UITGEBRAND
GROOT AMMERS Op de Wilgenweg is op vrijdagmiddag 11 juli een personenauto volledig uitgebrand. De bestuurder, een 43-jarige man uit Nieuwpoort, bemerkte dat er rook onder het dashboard vandaan kwam. Kort daarop sloegen de vlammen in de auto. De man kon zijn auto snel tot stilstand brengen en wat spullen uit de auto meenemen. Tijdens het leeghalen van de auto hoorde de man een aantal knallen. Dit waren vermoedelijk de airbags die ontploften. Een voorbijganger probeerde de auto nog te blussen, maar de brand had zich al te ver doorgezet waarna het voertuig volledig uitbrandde. De bestuurder bleef ongedeerd.

AANRIJDING OP RIJKSWEG
GORINCHEM Op de rijksweg A27 (linkerrijbaan) ter hoogte van Gorinchem heeft op vrijdagmiddag 11 juli een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Bij filevorming reed een 29-jarige man uit Dedemsvaart tegen de achterzijde van een andere personenauto. Zowel de achterkant als de beide fietsen op de drager raakten zwaar beschadigd. In de auto met de 25-jarige bestuurder zaten ook een man, een klein kind en een zwangere vrouw. De vrouw klaagde over een pijnlijke buik en is ter observatie naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem overgebracht. De andere betrokkenen liepen geen letsel op. Rijkswaterstaat ruimde de weg op, waarna de rijbaan weer kon worden vrijgegeven.

CAFEBEZOEKER AANGEHOUDEN
LEERDAM De politie heeft op vrijdagavond 11 juli een 22-jarige man uit Leerdam aangehouden op de Bergstraat. Dit gebeurde na een ruzie in een woning. De man liep met een vriend richting het Dr.Reilinghplein. Onderweg naar een café maakten de mannen ruzie met elkaar. De 22-jarige man stapte een café binnen en sloot zich op in het toilet. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de man op het toilet ook een mes bij zich zou hebben. De man werd aangehouden met een keukenmes bij zich.

BROMMER EN FIETSER IN BOTSING
NIEUW-LEKKERLAND Op de Lekdijk heeft op vrijdagavond 11 juli een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bromfietser en een fietser. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland, haalde in een bocht een personenauto in, en kwam daarbij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer. Hierbij botste de jongen, verblind door de zon, frontaal op de tegemoetkomende 13-jarige fietsster uit Nieuw-Lekkerland. Het meisje hield een gebroken pols en een bult op haar hoofd over aan het ongeval. De ambulance behandelde het slachtoffer ter plaatse.