Politie Zuid-Holland-Zuid

12/07 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-07-2008 o Persberichten district I

DRONKEN DE CEL IN
DORDRECHT Een 32-jarige man zonder bekende woonplaats is dronken de cel in gegaan. Agenten zagen op vrijdagmorgen 11 juli 2008 iemand liggen op een van de banken bij het Vrieseplein in Dordrecht. De man lag te slapen en werd niet wakker nadat de politiemensen hem riepen. De verdachte lag te snurken, rook naar alcohol en bij de bank stond een fles drank. De agenten wilden de man controleren maar dat ging niet. Vervolgens legden zij hem in de politiebus en reden naar het bureau. Met veel moeite brachten zij hem naar de cel waar hij werd ingesloten ter ontnuchtering.

JONGENS NA BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee jongens van 15 jaar uit Dordrecht zijn op vrijdagavond 11 juli aangehouden op de Meranti. De politie kreeg kort daarvoor een melding van een brand in een nieuwbouwwoning op het bouwterrein van de Makore. Getuigen hadden twee verdachten zien wegrennen. Na een zoektocht in de omgeving werden beide jongens 50 meter voor het viaduct op de N3 fietsend aangetroffen. Zij voldeden aan het signalement en werden aangehouden. Zij bekenden een onschuldig vuurtje te willen stoken, wat uit de hand liep. De woning heeft rookschade opgelopen. Na verhoor zijn de jongens in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

SCHIPPER MAAKT RUZIE
HENDRIK IDO AMBACHT Op vrijdagmiddag 11 juli heeft de politie een 32-jarige schipper uit Rotterdam aangehouden. De man kreeg onenigheid over het gebruik van stroom met een andere schipper. Er ontstond een gevecht waarbij de man de andere schipper, een 60-jarige uit Maassluis, op zijn hoofd en in zijn buik sloeg en viel daarbij op de grond. De 60-jarige man liep hierbij licht letsel aan zijn gezicht op. Hij heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

OPSTOOTJE NA CAFEBEZOEK
DORDRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Houttuinen heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 juli een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man kwam uit een café naar buiten om ruzie te zoeken met een jongen. Hij liep daarbij met een groepje jongeren richting de Grote Kerk, waar ter hoogte van de Lange Geldersekade een vechtpartij ontstond tussen de twee mannen. Drie portiers waren nodig om de onbekend gebleven jongen rustig te maken. De jongen liep daarop weg waarna de 20-jarige man werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA BINNENDRINGEN WONING - POLITIE VINDT HENNEPKWEKERIJ (update)
DORDRECHT Op zaterdagmorgen 12 juli heeft de politie twee mannen aangehouden nadat zij een woning aan de Marthinus Steynstraat hadden binnengedrongen.
De politie kreeg rond 05.15 uur een melding dat er uit de woning gegil en glasgerinkel werd gehoord. Toen de agenten ter plaatse kwamen, sprongen drie verdachten met bivakmutsen uit de woning waarna de achtervolging werd ingezet. Een van de verdachten, een 22-jarige man uit Dordrecht, werd aangehouden in de tuin van de woning. De tweede, een 24-jarige man uit Dordrecht, kon worden ingerekend toen personeel van de Gemeenschappelijke Meldkamercentrale aan het Oranjepark de man zagen lopen. Beide verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Onduidelijk is of er een derde verdachte betrokken was bij het incident.
Bij onderzoek in de woning werd een hennepkwekerij met enkele honderden planten aangetroffen. De bewoners van het pan, een man, vrouw en twee kinderen, zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. De technische en tactische recherche onderzochten de sporen. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar een mogelijke derde verdachte.
Heeft u hierover meer informatie? Neemt u dan contact op met de recherche van de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844.