PRESS RELEASE
12 juli, 2008

Wederom start-finish overwinning en snelste raceronde Carlo van Dam oppermachtig op Suzuka

Suzuka - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam heeft vandaag op het circuit van Suzuka met overmacht de elfde race om het Japanse Formule 3 kampioenschap gewonnen. Vanaf pole position reed hij met de Dallara van Toyota Team TOM's naar zijn vierde zege van dit seizoen en noteerde met een forse marge de snelste raceronde. Ook voor de race van morgen (zondag) heeft de leider in het Japanse kampioenschap zich van de beste startpositie verzekerd.

"Dit was denk ik mijn beste race in Japan tot dusver", aldus Carlo, die tijdens de testritten op vrijdag al de snelste tijd neerzette en vanochtend in de kwalificatiesessie de pole position voor beide races op Suzuka voor zich opeiste. "Je snelste twee ronden van die kwalificatie tellen mee voor de startopstellingen. Ik reed
1.56,418 en 1.56,404, dus dat was lekker constant. In de race reed ik een halve seconde per ronde weg van

Carlo van Dam won vandaag op Suzuka vanaf pole position de elfde race om het Japanse Formule 3 kampioenschap. MORIYAMA de rest, zat als enige coureur in de 1.57 en pakte dus ook nog een punt voor de snelste ronde. We hebben het momenteel dus uitstekend voor elkaar en ook fysiek word ik steeds sterker. Het is hier nu 37 graden en Suzuka is natuurlijk best een veeleisend circuit, maar ik merk dat fysiek gezien een race echt voorbij vliegt. De laatste paar races zijn we erg sterk en succes is altijd een prima motivatie, doch we blijven er hard aan werken, want ook Honda en Nissan zitten niet stil.

"Vanzelfsprekend ben ik tevreden met dit resultaat. In het de tussenstand van het kampioenschap heb ik nu 59 punten voorsprong, maar uiteraard is het nu gewoon zaak ook morgen weer maximaal te scoren."

Uitslag Japans Formule 3 kampioenschap, race 11 (Suzuka, 12 juli): 1. C. van Dam (Ned, Dallara), 23 min 40 sec 583, 2. K. Kunimoto (Jap, Dallara) op 5 sec 479, 3. N. Yamamoto (Jap, Dallara) op 9 sec 086.