Ingezonden persbericht


Geblesseerde Danny Webb (11e) rijdt super kwalificatie

Snellere tijd brengt Stevie Bonsey (13e) geen positie winst

Hugo van den Berg (29e) binnen een seconde van de top 10

Tijdens de tweede en beslissende kwalificatie van de Alice Motorrad Grand Prix Deutschland maakte Danny Webb een grote stap voorwaarts. Na een 22e kwalificatietijd op de vrijdag klokte de kleine Brit vandaag een 11e tijd. Stevie Bonsey wist op de vrijdag naar de derde startrij te rijden maar moest vandaag een positie toegeven en start zondag de race vanaf de 13e plek op de vierde startrij. Hugo van den Berg maakt eveneens een grote sprong en verkleinde de afstand tot de pole position tot 1,7 seconde en begint morgen vanaf de 29e positie aan de race.

Na een natte vrije training op zaterdagochtend vond de kwalificatie op de zaterdagmiddag op een droge baan plaats. Danny Webb, nog steeds rijdend met een gebroken sleutelbeen, gaf alles in een ronde en dat bracht hem van de 22e plaats op vrijdag naar de elfde plek op de grid voor zondag.

Stevie Bonsey slaagde er ook in om zijn tijd aan te scherpen. Met een miniem verschil van nog geen 0,1 seconde ten opzichte van gisteren verloor Bonsey toch een positie op de startgrid. De Amerikaan begint morgen vanaf de 13e positie op de vierde startrij aan de wedstrijd.

Hugo van den Berg kreeg een aantal ronden een slipstream aangeboden van teamgenoot Danny Webb. Dankzij die collegiale hulp reed Van den Berg ruim 0,7 seconde van zijn kwalificatietijd af.. Het leverde de lange Nederlander echter maar drie plekken winst op. Het gat tot de pole position bedroeg slechts 1,7 seconde.

Danny Webb (11e, 1:28,535): "Ik ben erg blij met dit resultaat! Het was erg moeilijk om de hele sessie voluit te gaan. Ik heb een manier gevonden hoe ik om moet gaan met het gas op dit circuit. Normaal gooi ik het gas vol open bij het uitkomen van de bocht, maar hier op de Sachsenring moet je dit meer geleidelijk opbouwen. Zo heb ik ook minder last van mijn sleutelbeen. Ik weet niet of ik de race kan uitrijden, maar we zullen het zeker proberen. Ik wil graag het team bedanken voor de goede motor die ze mij vandaag gegeven hebben. Mijn chef monteur Hans Spaan was er helaas vandaag niet, omdat Hans naar de begrafenis is afgereisd van Willem Lute. Mijn gedachten gaan uit naar de familie van Willem en wens hun veel sterkte."

Stevie Bonsey (13e, 1:28,572): "Ik heb vandaag mijn rondetijd kunnen verbeteren, maar het was niet veel. Ik had eigenlijk de voorband moeten laten wisselen halverwege de kwalificatie, want ik verloor steeds de voorkant in het tweede gedeelte van de sessie! Maar ach, ik ben tevreden met mijn positie en met een goede start heb ik er vertrouwen in dat ik mee kan strijden in de kopgroep."

Hugo van den Berg (29e, 1:29,308): "Vandaag liep de kwalficatie goed. Vanochtend in de vrije training ging het in het laatste gedeelte van de training goed. Daarvoor kon ik mij moeilijk focussen. In de kwalficatie voelde ik me goed en ging ik in het eerste deel van de sessie ook al sneller. Nadat ik een nieuwe band had gestoken kreeg ik een lift van Danny en kon ik mijn rondetijden verbeteren. Ik heb in de kwalficatie nog nooit zo dicht op de kop gestaan en daar ben ik tevreden mee. Zeker als je kijkt dat ik in de twee stuursectoren allebei 22e sta, maar ik verlies heuvel op door mijn gewicht."