Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt schietincident (-2- verdachte aangehouden)


Datum: 12-07-2008
Tijd bericht: 18:44
Plaats: Roermond

Een 33-jarige man uit Roermond is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij een café aan de Donderbergweg.

Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Herten, is met beenletsel opgenomen in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. Hij meldde zich in de nacht van vrijdag op zaterdag zelf bij het ziekenhuis. Buiten dit slachtoffer raakten geen andere personen gewond.

Na het schietincident, dat even voor half twaalf plaatsvond, heeft de politie de omgeving afgezet en direct een onderzoek opgestart. Buurtonderzoek en technisch onderzoek waren daar onderdeel van. Het rechercheteam kwam de verdachte zaterdagmiddag op het spoor waarna hij is aangehouden in een woning aan de Nassaustraat.

De politie onderzoekt de aanleiding voor deze zaak, die is nu nog niet duidelijk. Vermoedelijk ontstond onenigheid in het café, waarna het schietincident buiten plaatsvond. De verdachte zit vast voor verder onderzoek en is in verzekering gesteld.