Nieuw popfestival aan de Rotte


Van Velzen, Di-Rect, Racoon spelen op ROTTEPOP

REGIO ROTTERDAM, 20080311 -- Stichting ROTTEPOP lanceert op 12 juli de eerste editie van ROTTEPOP in de Rotterdamse regio.

Het festival vindt plaats op het evenemententerrein in de gemeente Lansingerland, met een inwonersaantal groeiende naar 75.000. `Op het gebied van popmuziek was hier niets te beleven.' zegt Lucy Beld muziekliefhebber en medeoprichter van de Stichting. `Toen mijn oog op het terrein viel midden in het groene recreatiegebied aan de Rotte, wist ik: dit is de ultieme locatie voor een popfestival.'

Met steun van de gemeente en lokale sponsors zet Stichting ROTTEPOP een kwaliteitsfestival neer met de aantrekkelijke toegangsprijs van 25,- euro. ` We mikken de eerste editie op 5000 bezoekers uit de regio, maar het festival heeft voor de komende jaren een groeiambitie naar minstens 10.000 bezoekers.

Naast nationaal gevestigde namen zoals Van Velzen, Di-Rect, Racoon en Claw Boys Claw onderscheidt ROTTEPOP zich, door tevens een podium te bieden aan vernieuwende artiesten met internationale allure zoals: Kraak & Smaak, Miss Platnum, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en de Balkan Beatz DJ's. Ook lokaal talent the Madd en de winnaar van de ROTTEPOP voorrondes krijgen een kans zich live te laten zien. Sjoerd van Oortmerssen, Jakhals bij De Wereld Draait Door, verzorgt de presentatie van het festival.

Burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland juicht het initiatief van harte toe. `Een festival als ROTTEPOP is een welkome toevoeging aan het culturele aanbod in de Rotterdamse regio. Ik denk dat muziekliefhebbers met de komst van ROTTEPOP er een muziekfestival van goede kwaliteit bij hebben gekregen.'

De voorverkoop start op 12 maart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rottepop.nl of telefonisch te bestellen op 0900-9000500.



Voor meer informatie: www.rottepop.nl