Gemeente Veere


Financiële fitheid testen in Domburg

Op zaterdag 12 juli op de Markt.

Op zaterdag 12 juli kunnen bezoekers van de badplaats Domburg hun financiële gezondheid testen in een Blijf Positief Bus. Als het vakantie is lijkt het net of je geld twee keer zo snel wordt uitgegeven. De Blijf Positief Bus komt deze zomer in de badplaats om bezoekers aan de hand van een test via de computer te laten zien hoe zij er financieel voor staan.

De bus rijdt door Nederland als onderdeel van de landelijke campagne Blijf Positief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met het inzetten van de bus wil het ministerie mensen bewust maken van hun financiële situatie, zodat problematische schulden kunnen worden voorkomen. Zij worden ook doorverwezen naar www.blijfpositief.nl. Op de vernieuwde site staat een budgetbuddy, een hulpmiddel waarmee mensen gemakkelijk een overzicht kunnen maken van hun inkomsten en uitgaven. Met tips op de website en een forum wil het ministerie mensen meer inzicht bieden in hun financiële situatie.

De Blijf Positief Bus staat van 10.00 tot 16.00 uur op de Markt in Domburg

Lang niet iedereen is financieel fit. Steeds meer Nederlanders kampen met problematische schulden. Veel mensen zijn zich niet bewust van het risico van lenen, de kosten van rood staan of de nadelen van het hebben van een credit card. Het ministerie is begin juni een nieuwe massamediale Postbus 51 campagne gestart. Er zijn nieuwe televisiespots te zien en de radiospots te horen. De boodschap is: Laat je niet gek maken, rood staan is niet zonder risico.