Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

AIT-fietsrally zondag 13 juli van start in Edam

Den Haag, 4 februari 2008

In samenwerking met Toerclub Le Champion en onder auspiciën van de Alliance Internationale de Tourisme (AIT) organiseert de ANWB van zondag 13 tot en met vrijdag 18 juli 2008 voor de 54e keer de AIT Rally. Het historische stadje Edam vormt de uitvalsbasis voor dit evenement.

De AIT Rally trekt deelnemers uit heel Europa. En staat al 53 jaar borg voor een week lang fietsplezier. De ANWB organiseert dit evenement deze keer in het kader van haar 125 jarig bestaan. 'Gastheer' Edam fungeert alle dagen als start- en finishplaats, waarbij de Grote Kerk aan de Mathijs Tinxgracht in Edam wordt ingericht als coördinatiecentrum. Ook de gemeenten Zeevang en Waterland verlenen hun medewerking aan de ontvangst van de internationale deelnemers.

Elke dag is er een route van 40, 80 of 120 kilometer te fietsen. De routes voeren onder andere langs het IJsselmeer en door de Beemster. Dit laatste gebied is onlangs toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De organisatie, die rekening houdt met ongeveer 1000 deelnemers, biedt de mogelijkheid tot overnachting.

Hoe inschrijven?

Het inschrijfformulier is te downloaden van onze website: www.anwb.nl/aitrally2008

Hoewel er geen uitdrukkelijke sluitingstermijn voor inschrijving is, adviseert de ANWB deelnemers vóór 1 april 2008 de inschrijving en betaling af te handelen. Latere inschrijving kan leiden tot hogere inschrijfkosten.


Noot voor de redactie (

Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB