Ingezonden persbericht


Uitnodiging persconferentie

Deelgemeente Prins Alexander partner fietstocht voor vrouwen

Rotterdam derde stad Leontien's Ladies Ride

ROTTERDAM - De succesformule Leontien's Ladies Ride heeft Rotterdam gekozen als derde stad waar het fietsevenement op zondag 13 juli zal worden gehouden. Tijdens een persconferentie op maandag 3 maart zullen viervoudig Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Michael Zijlaard om 10.30 uur een contract ondertekenen met de voorzitter van de deelgemeente Prins-Alexander, Robert Krul portefeuillehouder sport Paul Paulusma. In de overeenkomst voor 2008 is tevens een optie opgenomen voor de jaren 2009 en 2010.

Op zondag 13 juli zal voor winkelcentrum Alexandrium het startschot voor een nieuwe Leontien's Ladies Ride klinken. Na besprekingen met de deelgemeente Prins Alexander en Rotterdam Marketing werd in december 2007 besloten om Rotterdam-Alexander als derde grand depart aan te wijzen. De fietstocht voor vrouwen van 8 tot 88 jaar vormt dit jaar in Rotterdam de afsluiting van de manifestatie La City, de manifestatie waarin de vrouw centraal staat. Sinds de start van Leontien's Ladies Ride, in 2005 in Den Bosch, heeft de belangstelling werkelijk alle verwachtingen overtroffen. Nadat het evenement in Brabant in 2006 het maximale aantal deelnemers van 7500 had bereikt, werd besloten om in 2007 een Ladies Ride in Zwolle te organiseren. Toen in het debuutjaar in de Hanzestad direct 4500 vrouwen van start gingen, werd door de organisatie besloten om voor 2008 een derde stad aan de kalender toe te voegen.

Net als in Zwolle, waar het marketingbureau Advice medeverantwoordelijk is voor de commerciële exploitatie van het evenement, wordt in Rotterdam samengewerkt met een marketingbureau dat verantwoordelijk is voor communicatie en sponsorwerving. Gekozen is voor Fast Forward, het bureau van Ardie den Hoed, waar in de afgelopen tien jaar voor de commercie en communicatie van de wielerploeg van Michael Zijlaard en Leontien Zijlaard-Van Moorsel mee is samengewerkt.

Tijdens de persconferentie zullen Michael Zijlaard, Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Robert Krul en Paul Paulusma uitleg geven over de samenwerking, het programma, de afstanden en de route. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van de deelgemeente Prins Alexander, gebouw Jupiter, aan het Prins Alexanderplein 6.