Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Theaterproductie over migratie, integratie en identiteit op 13 juli

De door jongeren op Zuid langverwachte theater-, dans en muziekproductie TULA van Stichting Kibra-Barera (Barrières Slechten) gaat zondag 13 juli eindelijk in première in Theater Zuidplein.

Vrijheidsgedachte
Tula is gebaseerd op de vrijheidsgedachte van de slaaf en verzetsstrijder Tula, die op 17 augustus 1795 de slavenopstand op Curaçao ontketende.

Dansers, rappers en muzikanten
De spelersgroep bestaat uit twaalf dansers van het Albeda Dans College, drie rappers, vijf zangers en zes muzikanten.

De voorstelling
Tula gaat over hedendaagse vraagstukken als migratie, integratie, identiteit, seksualiteit en onderdrukking. De voorstelling laat zien wat er gebeurt wanneer de oorspronkelijke identiteit van jonge mensen wordt afgenomen: de zoektocht naar een thuis, naar een zielsverwantschap en naar de eigen persoonlijke en culturele waarden.

Schreeuw om betere toekomst
In de voorstelling volgen we een groep jonge dansers die vanuit de geschiedenis van Tula steeds dichter bij zichzelf komt. De menselijke angsten en pijnen van het onbekende, de zucht van erkenning en herkenning, de schreeuw om verandering en een betere toekomst raakt een ieder.

Informatie
De voorstelling in Theater Zuidplein begint om 18.30 uur. Kaarten reserveren kunt u via het telefoonnummer (010) 203 02 07. TULA is de afsluiting van het gelijknamige traject van Kibra-Barera dat in 2004 van start ging en vooral bedoeld voor jongeren op Zuid