Gemeente Noordwijk

Persbericht

Noordwijk, 3 juli 2008.

European Sand Sculptures Festival Noordwijk begroet `In Celebration of Disney'

De gemeente Noordwijk kondigt met trots de komst aan van het European Sand Sculptures Festival. In de Bloemenbadplaats van Europa vangt de eerste Noordwijkse editie van het European Sand Sculptures Festival aan op zondag 13 juli. Die dag beginnen 8 teams van professionele `carvers' (zandkunstenaars) op de Koningin Wilhelmina Boulevard aan de voorbereidingen van de mooiste sculpturen, met als thema `In Celebration of Disney'.

De zandkunstenaars krijgen tot en met 18 juli a.s. de tijd om acht sculpturen te bouwen van maar liefst 4,5 meter hoogte. Het belooft een vrolijk feest van herkenning te worden, waarbij bekende Disney karakters dienen als sprookjesachtige inspiratie. Naast klassiekers als Doornroosje, Alice in Wonderland en Sneeuwwitje worden ook figuren uit de nieuwste Disney films `De Kronieken van Narnia: Prins Caspian' en `Wall-E' uit zand vervaardigd. Een deskundige jury zal de sculpturen op 18 juli beoordelen op themagebruik, artistieke aanpak, technische moeilijkheidsgraad en compositie.

Daarna zijn de meer dan levensgrote Disney zandsculpturen nog tot en met zondag 10 augustus door het publiek te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard te Noordwijk.

Het European Sand Sculptures Festival vond 17 jaar lang met groot succes plaats in Scheveningen. Jaarlijks bezochten ruim 200.000 bezoekers dit festival in Scheveningen. De gemeente Noordwijk is verheugd dat het festival dit jaar in Noordwijk georganiseerd wordt.

De Noordwijkse wethouder van Toerisme Leendert de Lange (VVD): "Het evenement past uitstekend bij Noordwijk. Naast cultuur, natuur en strand past het thema Disney ook prima. Per slot van rekening hebben we in Noordwijk dit jaar voor het eerst een `Summer Cinema' in theater De Muze, waarin dagelijks topfilms van Walt Disney worden vertoond."

Meer informatie (