Gemeente Alphen aan den Rijn

stap dichterbij

Stationstunnel stap dichterbij

De komende zomermaanden zetten ProRail en gemeente een aantal belangrijke stappen voor de realisatie van de fiets- en voetgangerstunnel bij het station Alphen aan den Rijn. In die periode wordt er met name onder en vlak naast het spoor gewerkt. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken worden zondag 13 juli en in de periode van 9 augustus tot maandag 1 september tijdelijk sporen uit dienst genomen. Verantwoordelijk wethouder Hans Groen in t Wout: Het is op dit moment even wat lastig voor de reizigers. Maar uiteindelijk wordt alles er echt een stuk beter op. Je kunt straks veiliger onder de sporen door en hoeft nooit meer vanachter de slagbomen te zien hoe je trein vertrekt.

Alleen op zondag 13 juli en zondag 17 augustus is er geen treinverkeer mogelijk. Dan rijden er bussen in plaats van treinen tussen Leiden Centraal, Alphen a/d Rijn en Bodegraven en tussen Alphen a/d Rijn en Gouda.
Tijdens de werkzaamheden zijn de perrons soms tijdelijk via een andere route bereikbaar, dan gebruikelijk. De gemeente wijst spoorreizigers er op dat gedurende die omleidingen een iets langere looptijd naar de perrons geldt.
De bouw van de tunnel is erop gericht om voor inwoners en reizigers een veilige en goede route te maken naar de perrons en van het centrumgebied naar Kerk en Zanen en vice versa. De werkzaamheden aan de tunnel duren tot ongeveer eind 2009.

Bijlage
Zondag 13 juli wordt er gewerkt tussen 1.15 uur en 17.15 uur. Dat wil zeggen dat er ook s nachts werkzaamheden bij het station plaatsvinden. Alle sporen worden uit dienst genomen. Er is dan geen treinverkeer mogelijk. Er rijden bussen in plaats van treinen tussen Leiden Centraal, Alphen a/d Rijn en Bodegraven en tussen Alphen a/d Rijn en Gouda.

In de periode van zaterdag 9 augustus tot maandag 1 september zijn de sporen 1 en 2 buiten gebruik. Treinverkeer blijft dan wel mogelijk via de sporen 3 en 4. De gebruikelijke zomerdienstregeling blijft gehandhaafd. Tijdens deze periode wordt zo lang mogelijk doorgewerkt. Ook op zaterdag en zondag kan het voorkomen dat er gewerkt wordt bij het station. Dit hangt af van hoe snel het werk vordert.

Zaterdag 9 augustus tot maandag 11 augustus vinden heiwerkzaamheden plaats en worden er damwanden getrild. Dit zorgt voor geluids- en trillingsoverlast. De bedoeling is dat de hei- en trilwerkzaamheden maandag 11 augustus aan het einde van de dag gereed zijn.

Ook na 1 september zullen er heiwerkzaamheden plaatsvinden en damwanden getrild worden, maar dit gebeurt binnen de gebruikelijke werktijden, nl. tussen 07.00 en 17.00 uur. Afspraak met de aannemer is dat de heiwerkzaamheden en het trillen van damwanden na 1 september 2008 op zijn vroegst om 08.00 uur starten.

Gevolgen voor de treinreizigers
In verband met werkzaamheden aan het spoor rijden er zondag 13 juli en zondag 17 augustus aanstaande bussen in plaats van treinen tussen tussen Leiden Centraal, Alphen a/d Rijn en Bodegraven tussen Alphen a/d Rijn en Gouda.
Af en toe zullen de perrons via een andere route bereikbaar zijn, dan gebruikelijk. Houdt u rekening met een iets langere looptijd. Voor actuele treintijden kunt u kijken op www.ns.nl of teletekstpaginas 751 en 754, bel OV-reisinformatie 0900 - 9292 ( 0,70 p.m.) of vraag een NS-reisadvies op maat via 0900 - 1475 ( 0,35 p.m.).

Meer informatie
Voor vragen, opmerkingen of klachten over de werkzaamheden van ProRail, kan men op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met Publiekscontacten, telefoonnummer 0900 - 776 72 45 ( 0,20 p.m.) of een e-mail sturen naar: publiekscontacten@prorail.nl of contact opnemen met Anna Kodde via 010 282 4406.

Voor vragen of opmerkingen over de bereikbaarheid van het station, kunt u contact opnemen met de heer Ge Aalders, gemeente Alphen aan den Rijn ( 0172 465 433). Kijk ook op www.alphenaandenrijn.nl, Verkeer en vervoer, Project Stationsomgeving.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn