Gemeente Schiedam


Juli

Cultuur Borrelt in het Julianapark

09 juli 2008

De activiteiten borrelen op tijdens de Culturele Zondag op 13 juli in het Julianapark. Het programma start met een optreden van Square Moon, een band met wortels in Schiedam-West. Hierna betreedt de in binnen- en buiteland bekende band Palio Paréa het podium.

Cultuur Borrelt

Het drietal van Palio Paréa brengt een muzikale, erg sfeervolle hommage aan de 75 jaar geleden overleden Griekse dichter Kavafis ten gehore. Liederen waardoor het publiek zich zal wanen in een taverne, daar waar de Grieken zich ontspannen, zingen en dansen op de verleidelijke ritmes van de sirtos en de sirtaki, ontbreken natuurlijk ook niet. Vervolgens kan het publiek luisteren naar Leonard Cohen, new skin for the old songs. Terwijl de echte bard een dag eerder in Amsterdam optreedt, vertolken acht zeer getalenteerde musici met roots in Schiedam-West de liedjes van Leonard Cohen op hun eigen, verfrissende manier. Alle mooie en bekende nummers worden gespeeld, fluisterend intiem maar ook gereserveerd uitbundig. Een eerbetoon aan deze geweldige liedjesschrijver!

Cultuur voor kids
Theater Potdoosie, ook bekend als Lotje en Dotje, speelt voor kinderen van drie tot zeven jaar een de voorstelling Indianen spelen, waarbij het publiek actief betrokken wordt. Ook kunnen kinderen onder leiding van tekendocente Trudy Maasdam weer panelen beschilderen. De derde en laatste culturele zondagmiddagen zijn op 10 augustus en 14 september.

Culturele zondagmiddag
Zondag 13 juli
Julianapark
www.cultuur-julianapark.nl en www.schiedamwest.nl .

Klik hier voor meer informatie.