Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 14 juli 2008

CARVERS GESTART! European Sand Sculptures Festival `In Celebration of Disney' 13 juli t/m 17 augustus - Noordwijk

In Noordwijk werd gisteren om 13.00 uur het startsein gegeven voor het European Sand Sculptures Festival door Burgemeester Harry Groen in Grand Hotel Huis ter Duin. In aanwezigheid van o.a. nationale en internationale carvers (zandkunstenaars), gemeenteraadsleden en het team van Noordwijk Marketing onthulde Burgemeester Harry Groen tevens het nieuwe logo van het festival, dat toepasselijk in het zand `gecarved' was. Het European Sand Sculptures Festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in Noordwijk en heeft als thema `In Celebration of Disney'.

chting

uder) en
an Noordwijk

In de bloemenbadplaats van Europa zijn acht teams van professionele `carvers' (zandkunstenaars) gisteren begonnen met het creëren van de meest imposante sculpturen in het thema `In Celebration of Disney'. De carvers zijn tot 18 juli dagelijks te zien op de Koning Wilhelmina Boulevard, waar zij werken aan hun sculpturen van maar liefst 4,5 meter hoogte. Daarna kan het publiek de prachtige zandkunstwerken nog tot 17 augustus bewonderen in Noordwijk.

De nationale en internationale carvers zijn gearriveerd in Noordwijk te Grand Hotel Huis Evenemententerrein Oranje Boulevard ­ t.o. Hotels van ter Duin met wethouder Leendert de Lange en Oranje waar acht Disney sculpturen worden gecarved. Burgemeester Groen van Noordwijk.

Het European Sand Sculptures Festival vond 17 jaar lang met groot succes plaats in Scheveningen. Jaarlijks bezochten ruim 200.000 bezoekers het festival in Scheveningen. Dit jaar vindt het festival voor het eerst in de gemeente Noordwijk plaats.