Gemeente Utrecht

Sport Experience Utrecht strijkt neer in Overvecht!

Park De Watertoren in Overvecht is zondagmiddag 13 juli het toneel van allerlei sportieve attracties voor jong en oud. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen de bewoners van Overvecht in het kader van Sport Experience Utrecht kennismaken met tal van sporten en sportverenigingen uit hun eigen wijk. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Tijdens de Sport Experience Utrecht in Overvecht krijgen kinderen een speciale 'sport-strippenkaart'. Met een volle strippenkaart ontvangen kinderen een leuke herinnering aan de Sport Experience Utrecht en maken ze tijdens de verloting kans op leuke prijzen, met als hoofdprijs een jaar lang gratis sporten bij een Utrechtse vereniging!

Wat is er te doen op 13 juli?
De volgende sporten en sportverenigingen zijn er bij op 13 juli: atletiek door AV Phoenix, korfbal door Synergo, kickboksen door Shoko Thai, voetbal door VVOO, Taekwon-Do door In Nae Do Kwan en circus door Cheer Up!

Alle genoemde sporten kunnen op 13 juli worden uitgeprobeerd. Voor de sporten bowlen en zwemmen is dat natuurlijk moeilijker. Toch zijn Zwemvereniging Utrecht en Bowling Vereniging Utrecht Vechtsebanen ook op 13 juli aanwezig om alles te vertellen over hun sport en vereniging.

Cumulus en de Richard Krajicek Foundation
Deze Sport Experience Utrecht wordt mede georganiseerd door Cumulus Overvecht. Het sportteam van Cumulus verzorgd het sportaanbod in Overvecht, voor een deel in samenwerking met de Richard Krajicek Foundation. Op 13 juli verzorgt de Krajicek Foundation tennislessen.

Tijdens het evenement is er ook een podium programma. De Marrokaanse band Dakka Marakchia verzorgt gedurende de hele middag een aantal optredens. Tussendoor zijn er streetdance en breakdance optredens door Cumulus.

Over Sport Experience
De Sport Experience Utrecht is een serie sportieve evenementen waarmee de gemeente Utrecht het sportaanbod in de stad aan z'n bewoners presenteert. De Sport Experience Utrecht is een dag vol sport, bewegen, spanning en gezelligheid. Een ideale plek voor sportverenigingen om zich aan de wijk te presenteren en om kennis te maken met potentiële leden. Voor meer informatie kijkt u op www.sportexperienceutrecht.nl.

Noot voor de pers:
U bent uiteraard van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Sport Experience Overvecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48.