Ingezonden persbericht


Fietstocht voor vrouwen krijgt gemeente Bergambacht als keerpunt

Leontien's Ladies Ride Rotterdam-Alexander bijna vol

ROTTERDAM - De editie Rotterdam-Alexander van Leontien's Ladies Ride mag zich verheugen over grote belangstelling. Twee weken voor het evenement, dat voor zondag 13 juli op de kalender staat, hebben zich reeds 4600 meisjes en vrouwen aangemeld voor de tocht over 35 of 65 kilometer. Bovendien heeft de organisatie onder leiding van Michael Zijlaard bekend gemaakt dat het in de Krimpenerwaard verscholen plaatsje Bergambacht het officiële keer- en rustpunt van de tocht wordt.

"In het tempo waarin de aanmeldingen nu binnen komen, halen we het maximale aantal van 5000 deelnemers zeker," glundert Leontien Zijlaard-Van Moorsel. "Ik ben trots op de vrouwen uit mijn eigen stad, want het is elke keer toch maar weer afwachten hoe groot de belangstelling is. In Zwolle hadden we 4800 deelnemers en in Den Bosch mikken we weer op het maximale aantal van 7500. Getallen om best een beetje trots op te zijn." De eerste editie Rotterdam-Alexander van Leontien's Ladies Ride voert de deelnemers overigens direct na de start, in de buurt van winkelcentrum Alexandrium, door de deelgemeente Prins Alexander, waartoe ook de nieuwe wijk Nesselande behoort. Daarna worden er kilometers afgelegd over het oude trainingsrondje van viervoudig Olympisch kampioene van Sydney en Athene. Dat betekent fietsen door zowel het prachtige Groene Hart als de Krimpenerwaard. In dat gedeelte is de gemeente Bergambacht het officiële keerpunt gevonden. Overigens geen echt verrassende keuze, want de 9500 inwoners tellende plaats kent in burgemeester Arie van Erk een grote fietsliefhebber. De Bergambachtse burgervader werd in 2006 al eens de snelste burgemeester van ons land. Op donderdag 10 juli doet Van Erk in Rhenen een poging om de in 2007 aan de burgmeester van die stad, Joost van Oostrum, verloren titel te heroveren.

De laatste kilometers van de toertocht worden afgelegd door het centrum van Rotterdam, om weer in de deelgemeente Prins Alexander bij winkelcentrum Alexandrium te eindigen. Leontien's Ladies Ride Rotterdam-Alexander vormt overigens de afsluiting van La City, de manifestatie waarin de vrouw in de Maasstad een maand lang centraal stond. Aan de toertocht doen 41 bedrijventeams mee, waaronder 40 vrouwen van RTV Rijnmond, 75 van Thorbecke Voortgezet Onderwijs en twintig Branie Babes die via het Radio Rijnmond lunchprogramma Branie voor Twee van presentatoren Ronald van Oudheusden en Jack Kerklaan zijn geworven.