Godsdienst vrijheid: Roken waar men maar wil


Mits onder rokerskerker toezicht

AMSTERDAM, 20080709 -- Michiel Eijsbouts is rooksteker der rokerskerk en komt in zijn rookpreek op de spreeksteen in het Oosterpark in Amsterdam uitleggen hoe het zit met die kerk. Leuke rechtzaken liggen in het verschiet over godsdienstvrijheid, over wat een gebed is en wat niet (roken is bidden volgens Eijsbouts) en over de vraag of meerokers naar de hemel gaan of de kanker kunnen krijgen. Zondagmiddag van af 13.30 uur in het Oosterpark Amsterdam.

Verder op deze prachtige zondagmiddag in het Oosterpark, Robert Engel (ook stevig roker, maar geen gelovige) over de onnavolgbare regelgeving in Amsterdam stadsdeel centrum, omtrent roken. Het is te ingewikkeld om in een persbericht weer te geven: zo mag je wel op een terras roken, maar niet staand. Staand roken mag wel, maar dat mag alleen als er geen terras is en als er geen terras is dan mag je geen asbak hebben bij het staand roken, want asbakken mogen alleen op tafeltjes staan.
Dit is slechts een selectie. Dan is er nog ReindeR Rustema (overigens een felle niet-roker). Hij komt met een betoog over hoe burgers en politici tot inzichten kunnen komen in ons huidige politieke systeem en praktijk. Een pleidooi voor 'serious gaming' en 'persuasive games'.
Dit alles op de nieuwe locatie van de spreeksteen, en dus op de nieuwe spreeksteen waar tevens de eerste in steen gebeitelde URL ter wereld op prijkt.
Om een voorproefje te geven op de installatie van de vaste camera aldaar, zullen we de sprekers filmen en de filmpjes online beschikbaar maken (behalve Rustema, die niet gefilmd wil worden).





Ingezonden persbericht