Ingezonden persbericht


Burgemeester Opstelten schiet zondag 5000 deelnemers weg

Leontien's Ladies Ride Rotterdam-Alexander vol

ROTTERDAM - De organisatie van Leontien's Ladies Ride heeft de inschrijving van de eerste editie in Rotterdam-Alexander gesloten. Een paar dagen voordat het evenement op zondag 13 juli wordt gehouden, hebben zich het maximale aantal van 5000 meisjes en vrouwen aangemeld. Die zullen aan de Kompasstraat, bij winkelcentrum Alexandrium door de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten om 10.30 uur worden weggeschoten. Voor de tocht over 35 of 65 kilometer behoren diens vrouw en twee van zijn dochters tot de deelnemers.

"Ik ben er trots dat zo veel op vrouwen uit mijn eigen stad en daar buiten naar Rotterdam komen. Een nieuw evenement dat direct het maximale aantal deelnemers trekt, is echt geweldig. In Zwolle hadden we met 4800 deelnemers nagenoeg het maximale aantal en in Den Bosch hebben we de laatste drie jaar al het maximale aantal van 7500 vrouwen. Ik had nooit verwacht dat dit ooit mogelijk was." De eerste editie Rotterdam-Alexander van Leontien's Ladies Ride voert de deelnemers direct na de start door de deelgemeente Prins Alexander, waartoe ook de Rotterdamse wijk Nesselande behoort. Daarna worden de resterende kilometers afgelegd over het oude trainingsparcours van de viervoudig Olympisch kampioene van Sydney 2000 en Athene 2004. Dat betekent fietsen door het Groene Hart en de Krimpenerwaard. De gemeente Bergambacht is daar het officiële keerpunt van de route.

De deelnemers leggen de laatste kilometers van de toertocht af door Rotterdam om weer in de deelgemeente Prins Alexander bij het winkelcentrum Alexandrium te eindigen. De editie Rotterdam-Alexander van Leontien's Ladies Ride vormt overigens de afsluiting van La City, de manifestatie waarin de vrouw in de Maasstad een maand lang centraal stond. Aan de toertocht voor vrouwen doen 41 bedrijventeams mee en zijn 60 sponsoren bij betrokken. Het lunchprogramma van Radio Rijnmond, Branie voor Twee, zal morgen, woensdag 9 juli, tussen 12.00 en 14.00 uur, live aandacht besteden aan het evenement. Op het parcours van de Rotterdamse wielervereniging Ahoy zullen zowel initiatiefnemer Leontien Zijlaard-Van Moorsel ,de Bergambachtse burgemeester Arie van Erk als ook twintig luisteraars, die onder de naam Branie Babes zullen deelnemen, te gast zijn bij presentator Ronald van Oudheusden en Jack Kerklaan.



Ingezonden persbericht