Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2008
Nijmegen, 10 juli 2008

Organisatie lanceert eigen tv-kanaal op internet
Vierdaagse in beeld via www.4daagse.tv

Nog voor aanvang van de 92ste Vierdaagse op zondag 13 juli lanceert Stichting de 4daagse, in samenwerking met SBS6 en met Cross Media Ventures zijn eigen tv kanaal www.4daagse.tv op het internet. Doel van deze nieuwe activiteit is wandelaars én thuisblijvers actueel en waar mogelijk ''live'' te informeren over de gebeurtenissen in de Vierdaagse.

Internet-tv biedt de organisatie de mogelijkheid rechtstreeks over het evenement te communiceren met wandelaars en publiek. "Internet-tv is hét medium van de toekomst en om de slag niet te missen, gaan we dit jaar al met een pilot van start", aldus André Sonneville, hoofd communicatie van Stichting de 4daagse. Om verzekerd te zijn van de juiste technische implementatie van internet-tv, werkt de Stichting ook op dit terrein samen met zijn mediapartners SBS en Cross Media Ventures, specialist op het gebied van streaming media. Sonneville: "Zij de techniek, wij de content en samen maken we ons sterk voor verdere ontwikkeling van internet-tv, ook in relatie tot onze website http://www.4daagse.tv."

Stichting de 4daagse stelt zich op het standpunt eigenaar te zijn van de rechten op de beelden van de Vierdaagse. Nu al zijn media bezig beelden van de Vierdaagse via internet uit te zenden. "Omdat we graag de regie houden over ons eigen evenement, willen we ook ons eigen internet-tv kanaal exploiteren. Het is net als met de website: er zijn talloze websites die over de Vierdaagse gaan, maar de ultieme Vierdaagsewebsite is die van de Stichting zelf."

Op www.4daagse.tv zijn doorlopend directe en indirecte beelden te verwachten van alle gebeurtenissen tijdens de Vierdaagse. "Omdat het nog een pilot is, is het internetkanaal in personele zin natuurlijk nog in opbouw. Dat betekent dat we niet overal bij kunnen zijn en dat we in eerste instantie nog vaak gebruik zullen moeten maken van opnamen", aldus Sonneville.

Einde persbericht