Politie Groningen

Zondag 13 juli 2008

Provincie Groningen, 13-07-2008

Groningen: beroving bij pinautomaat

In een woning aan de Stoepemaheerd in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 33-jarige vrouw uit Tynaarlo aangehouden. De verdachte had even voor de aanhouding geld weggegrist van een 40-jarige vrouw uit Groningen. De Groningse stond bij een pinautomaat aan de Stoepemaheerd te pinnen. Op het moment dat het geld uit de automaat kwam griste de verdachte het geld voor de neus van het slachtoffer weg en vluchtte. Op aanwijzing van een getuige kon de verdachte in een woning aan de heerd worden opgepakt. De verdachte verklaarde dat het geld inmiddels al weg was omdat ze er drugs voor had gekocht. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: winkeldief betrapt

In een warenhuis aan het Sontplein in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte had in het warenhuis een MP3 speler uit de verpakking gehaald en deze in zijn kleding verstopt. Toen hij de winkel wilde verlaten werd hij door het personeel vastgehouden. De verdachte is eerder al meerdere keren aangehouden voor winkeldiefstal. Hij blijft vast zitten en wordt voorgeleid aan de officier van justitie.

Groningen: met Quad tegen lantaarnpaal

Op de Friesestraatweg botste zaterdagavond een 20-jarige Groninger met zijn Quad terreinvoertuig tegen een lantaarnpaal. Het slachtoffer raakte vermoedelijk door een te hoge snelheid met een van de wielen een trottoirband en verloor daardoor de macht over het stuur. Door de botsing liep de man knieletsel op.

Groningen: kopstoot na opstoot

Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 18-jarige Groninger aangehouden. De verdachte gaf een stevige kopstoot aan een 22-jarige Groninger die wilde bemiddelen bij een woordenwisseling tussen zijn vriend en de verdachte. Door de kopstoot verloor het slachtoffer een van zijn voortanden. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij werd ingeloten. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Groningen: in t hok na aanvallen op agent

Een 23-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht door de politie op de Grote Markt in Groningen aangehouden. De man viel een van de surveillerende agenten aan die juist een groepje ruzie makende bezoekers van de binnenstad hadden gescheiden. Nadat de agenten de vechtenden ieder een kant hadden opgestuurd kwam de verdachte op een van de agenten af en begon tegen de dienders te schreeuwen. Na enkele waarschuwingen weigerde hij door te lopen. Toen hij ook nog een van de agenten wilde aanvliegen werd hij ingerekend. De man is voor de rest van de nacht ingesloten.

Groningen: 9 ruziezoekers ingesloten

In de Oosterstraat in Groningen heeft de politie 9 personen uit Groningen, Ten Boer en Marum aangehouden. De verdachten, in de leeftijd van 20, 21 en 22 jaar oud hadden in de Oosterstraat ruzie met elkaar gekregen . Hierbij werd een van de personen, een 19-jarige vrouw uit Groningen op straat gegooid en geslagen. Dit leidde weer tot een schermutseling tussen allen, waarbij goed geslagen werd. Uiteindelijk kwam de politie tussen beide groepen en nam iedereen mee naar het bureau voor verhoor.

Groningen: snelheid bij wegwerkzaamheden Westpoort

Op de A7 bij de wegopbreking en bouw van het viaduct Westpoort heeft de politie zaterdag 5 keer een rijbewijs ingenomen van bestuurders die te hard reden. Bij de controle werd van alle bestuurders vastgesteld dat men meer dan 50 km per uur overschrijding de werkzaamheden passeerde. De hoogst gemeten overschrijding betrof 69 km per uur van een bestuurder uit Noordwolde en een bestuurder uit Groningen. Allen kunnen een stevige boete tegemoet zien.

Leek: door aquaplaning in sloot

Op de A7 nabij Leek raakte een 26-jarige man uit Assen zaterdagochtend met zijn auto van de weg. De bestuurder verloor de macht over het stuur in een hevige regenbui. Na enige keren rondgetold te hebben kwam de auto in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand. De bestuurder kon uit de auto klauteren. Hij werd met borstletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto werd weg getakeld.

Winsum: kraak bij supermarkt opgelost

Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Groningen heeft de politie een ramkraak bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Winsum opgelost. De verdachte bekende de kraak te hebben gepleegd en uit een kluis geld, spaarzegelboekjes en strippenkaarten te hebben weggenomen. Het geld werd door hem besteed aan levensonderhoud en een deel van de zegelboekjes werd door hem weggegooid in sloot langs het van Starckenborghkanaal. Hier vond de politie ze terug. Op aanwijzing van de verdachte kon in het Boterdiep nabij Bedum de kluis worden opgedregd. De verdachte overhandigde een deel van de zegelboekjes aan een 53-jarige Groninger die afgelopen week trachtte de boekjes in te leveren bij een tweetal supermarkten in de stad Groningen. Dankzij oplettendheid van de supermarkt eigenaar aan de van Ruysdaelstraat kon deze verdachte een dag laten worden aangehouden bij een tweede poging. De 30-jarige stadjer is gehoord en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Uithuizen: geen rijbewijs en teveel drank

Op de Oosterstationsstraat in Uithuizen heeft de politie een 44-jarige inwoner van Uithuizermeeden aangehouden. Gezien het rijgedrag van de verdachte werd de man staande gehouden. Bij controle bleek de man 0.9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook had de bestuurder geen geldig rijbewijs. Hij kreeg een proces verbaal en kon zijn auto aan het bureau achterlaten.

In Veendam werd een 40-jarige inwoner van die plaats op de Voormolenstraat van de weg gehaald.

De bestuurder bleek bij controle eveneens 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij reed in een geleende auto terwijl zijn rijbewijs reeds eerder was ingevorderd. De man kreeg opnieuw een proces verbaal.