Politie Haaglanden

persberichten 13 juli

Haaglanden, 13-07-2008

Preventieve fouilleeractie
Den Haag Politie Haaglanden hield vrijdag 11 juli tussen 18.00 en 20.30 uur in diverse horecagelegenheden in het veiligheidsrisicogebied in de omgeving van Hollands Spoor een preventieve fouilleeractie. In totaal controleerden de agenten 109 personen. Eén persoon deed vrijwillig afstand van een knuppel. De agenten namen vier pillen in beslag die niet herleidbaar waren naar een persoon.

Man mishandelt vrouw op straat
Den Haag Getuigen wezen zaterdag 12 juli om 00.30 uur agenten op een ruziënd stel in de Gortstraat. Een 23-jarige Hagenaar gaf een 22-jarige Haagse een kopstoot en een trap tegen haar dij. De agenten hielden de man aan.

Vernieling leidt tot vechtpartij
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar vernielde vrijdag 11 juli om 22.30 uur een raam van een café aan de Fischerstraat. Dit resulteerde vervolgens in een vechtpartij waarbij ongeveer 20 personen betrokken waren. De politie kon de rust in de straat herstellen, en hield de 37-jarige aanstichter aan.

480 blaastesten
Den Haag Bij een grote alcoholcontrole op de Nieuwe Parklaan moesten vrijdag 11 juli tussen 18.30 en 23.00 uur 480 bestuurders een alcoholtest afleggen. Eén van hen had te veel gedronken om te mogen rijden, de uitslag was 300 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Drie zusters slachtoffer babbeltruc: politie zoekt getuigen Den Haag Drie zusters op leeftijd lieten vrijdag 11 juli tussen 12.00 en 15.30 uur drie mannen binnen in hun woning aan het Oord die zich voordeden als de gasopnemer. De mannen zetten de zusters aan het werk om ze te helpen bij hun werkzaamheden, zo moesten ze de waterbakjes die aan de verwarming schoonmaken. Terwijl de dames dat deden, sloegen de mannen hun slag en stalen een doos met daarin enveloppen met hierin een aanzienlijk geldbedrag bestemd voor boodschappen, verjaardagen etc. Het gaat om drie blanke mannen, van rond de 50 jaar. De eerste man heeft een gezet postuur, rond gezicht en is 1,80m lang. Hij heeft donker, maar lichtgrijzend haar. Hij droeg een spijkerbroek en een grijs-blauwgeruit overhemd. Een tweede man heeft een slank postuur en mager gezicht en is ook rond de 1,80m. Hij droeg een spijkerbroek en een wit-grijs overhemd en had een verzorgd uiterlijk. Van de derde man is geen signalement bekend. (Her)kent u deze mannen? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij hun opsporing? Belt u dan met de recherche van bureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Vechtpartij: drie aanhoudingen
Den Haag De politie hield zondag 13 juli om 05.40 uur drie mannen (25 en 34 jaar) aan na een vechtpartij in een café aan de Laan. De portiers spraken de agenten aan, die naar binnen gingen en de mannen aanhielden. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.

Vuurwapen blijkt nep
Den Haag Surveillerende agenten zagen zaterdag 12 juli om 20.30 uur een jongen met een vuurwapen in zijn hand op de Strandweg. Hij richtte het op voorbijgangers. De agenten benaderden de jongen omzichtig, maar al snel bleek het om een nepwapen te gaan. De 18-jarige jongen uit Den Haag vertelde op het politiebureau het net daarvoor gewonnen te hebben bij een attractie op de pier. Naar aanleiding daarvan namen agenten de voorraad nepwapens (18 stuks) bij de exploitant in beslag.

Met dank aan GPS-volgsysteem
Den Haag Een 55-jarige bewoner van een woning aan de Bezuidenhoutseweg kwam er zaterdag 12 juli om 09.50 uur achter dat er in zijn woning was ingebroken. Daarbij had de dief niet alleen onder andere een laptop meegenomen, maar ook zijn auto. De Hagenaar deed aangifte bij de politie en vertelde dat zijn auto voorzien was van een GPS-volgsysteem. Daardoor konden ze de locatie van de auto achterhalen. Daar troffen agenten niet alleen de auto met daarin ook alle andere gestolen goederen aan, maar ook een 37-jarige Hagenaar. Hij werd aangehouden. Hij wordt maandag voorgeleid. Het slachtoffer van de inbraak bedankte de agenten met gebak.

Wateroverlast door hennepkwekerij
Den Haag Buurtbewoners van het Erasmusplein klaagden zaterdag 12 juli om 13.30 uur over wateroverlast. Brandweermensen die poolshoogte gingen nemen vonden al snel de oorzaak: in een woning vonden zij een hennepkwekerij. De politie ontmantelde de kwekerij van ongeveer 300 planten en stelt een onderzoek in naar de kwekerij.

Bedreigd met vuurwapen
Den Haag Twee meiden van 17 jaar belden zondag 13 juli de politie nadat zij bedreigd waren door een man en vrouw, waarvan de man een vuurwapen op zak had. De meisjes waren samen met een groepje op het parkeerdek aan De Savornin Lohmanlaan, toen zij de aandacht trokken van de man en vrouw. De man schold tegen ze en bedreigde ze, terwijl hij een vuurwapen in zijn broeksband liet zien. De meisjes hadden de indruk dat ze onder invloed van alcohol waren. Agenten vonden het tweetal (Een 28-jarige Hagenaar en een 30-jarige Haagse) op het parkeerdak en hielden ze aan. Zij hadden geen van beiden op dat moment een wapen op zak. Ze zitten nog vast voor nader verhoor.

Politie zoekt getuigen dierenmishandeling en mishandeling Leidschendam De politie is op zoek naar de vrouw die vrijdag 11 juli om 13.50 haar hond mishandelde op de Rietpolderweg in recreatiegebied Vlietland. De vrouw sleurde haar border collie, zwart halflang haar met een witte bles, voort aan een riem terwijl ze het beest continu schopte en sloeg. Getuigen spraken haar aan op haar gedrag, en een 36-jarige Haagse pakte het beest op. De hond zag er verwaarloosd uit en voelde ondervoed aan. De vrouw pakte de hond weer terug en gaf de Haagse daarbij een paar schoppen en slagen. De vrouw vluchtte weg richting Leiden, gevolgd door getuigen die de politie belden. Ter hoogte van restaurant Cronenstein konden ze haar in een auto niet verder volgen. Een volgende getuige zette de achtervolging voort op de fiets, maar raakte de vrouw in Leiden op de Rijn en Schiekade kwijt. De getuigen konden een goed signalement van de vrouw doorgeven. Het gaat om een vrouw van ongeveer 30 jaar, 1,75m lang, met stijl donkerbruin haar. Ze heeft een vierkante gezichtsvorm en groene ogen. Ze droeg een donkerkleurig sweatshirt en een donkerblauwe joggingbroek met een fel rode streep en witte gymschoenen. (Her)kent u deze vrouw? Of heeft u informatie die de politie kan helpen haar op te sporen? Belt u dan met de recherche van bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Negen fietsen uit garage gestolen
Leidschendam Onbekenden stalen vrijdag 11 juli tussen 09.00 uur en 18.30 uur in totaal negen fietsen uit een gezamenlijke parkeergarage aan de Sperwerlaan. Het gaat om vijf kinderfietsen en vier fietsen voor volwassenen. Daarnaast namen de dieven nog diverse andere goederen weg zoals fietshelmen en regenpakken. Heeft u iets gezien bij de garage of andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000

Leidenaar onder invloed veroorzaakt aanrijding
Wassenaar Een 35-jarige man uit Leiden reed zaterdag 12 juli om 19.30 uur met hoge snelheid door rood licht op de kruising van de Rijksstraatweg met de Zijdeweg. Hij veroorzaakte hierdoor een aanrijding met een 28-jarige man uit Wassenaar. Niemand raakte gewond. De Leidenaar moest een blaastest afleggen, met als resultaat 675 ugl. Hij werd aangehouden en moest op het politiebureau zijn rijbewijs inleveren. Daar kreeg hij ook een proces-verbaal uitgereikt.

Hongerige winkeldieven
Wassenaar Medewerkers van een supermarkt aan het Stadhoudersplein belden zaterdag 12 juli om 15.10 uur na een winkeldiefstal de politie. Zij gaven het signalement en kenteken van hun vluchtauto door van de dieven en agenten hielden op de Zijllaan één van hen (een 36-jarige Hagenaar) aan. Even later zagen de supermarktmedewerkers nog één van de verdachten lopen bij de parkeergarage en wezen hem (een 65-jarige man uit Den Haag) aan de agenten aan. In de auto waarmee de mannen naar de supermarkt waren gekomen, vonden de agenten onder andere acht pakken ossenhaas. Beide mannen zitten nog vast voor nader verhoor.

Jeugdigen met drank
s-Gravenzande Politieagenten stelden vrijdag 11 juli om 21.00 uur de ouders van drie jongens van 12 en 13 jaar in Monster en s-Gravenzande op de hoogte van het feit dat hun kroost aangetroffen was met alcohol op straat. De jongens liepen met een blikje rum-cola in de Sand Ambachtstraat. De ouders hebben hun zoons opgehaald.

Drie vermoedelijke drugsdealers aangehouden
s-Gravenzande Agenten hielden dit weekeinde drie mannen aan met een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne op zak. Zaterdag 12 juli om 01.45 uur hielden agenten een 24-jarige man uit s-Gravenzande aan op de Langestraat. Hij had 22 verpakkingen cocaïne op zak. Dezelfde dag om 21.30 uur controleerden agenten een auto met vier inzittenden. Eén van hen, een 19-jarige man uit Naaldwijk had negen verpakkingen cocaïne bij zich en werd net als de eigenaar van de auto aangehouden. Surveillerende agenten zagen om 23.35 uur op de Van Geeststraat hoe en een 18-jarige jongeman uit s-Gravenzande iets verkocht uit een tasje onder zijn trui aan een onbekend gebleven vrouw. De agenten volgden de jongen en vroegen hem op het Marktplein of ze in dat tasje mochten kijken. Daarin vonden ze 18 zakjes cannabis en hielden ze de jongeman aan. De politie stelt in alle gevallen een onderzoek naar de drugs in.

Jongen met mes op zak
s-Gravenzande Beveiligingsmedewerkers meldden zondag 13 juli om 00.05 uur dat een 17-jarige jongen uit Poeldijk zich baldadig gedroeg op het Marktplein en een mes had laten zien. Daarop hielden agenten hem aan, waarbij hij zich verzette. De agenten namen hem het mes en een boksbeugel af die hij bij zich had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Roker maakt amok
Delft De politie kreeg zaterdag 12 juli om 03.00 uur meerdere meldingen van geluidsoverlast door bezoekers van een etablissement aan de Voldersgracht. De buitenrokers bleven ook nadat zij uitgerookt waren buiten praten. Twee van hen kregen een boete voor het verzorgen van overlast. Een van hen, een 22-jarige Delftenaar was het hier niet mee eens en weigerde zicht te identificeren en probeerde weg te vluchten. Een agent kon hem nog net vastpakken en hem ondanks zijn aanhoudend verzet aanhouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en kreeg op politiebureau de processen-verbaal uitgereikt.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Zoetermeer Drie jongens mishandelden zaterdag 12 juli om 01.55 uur een 15-jarige jongen uit Zoetermeer toen ze hem op de Zegwaartseweg probeerden te beroven van zijn fiets. De jongen had pijn aan zijn ribben en knie, maar hoefde gelukkig niet naar het ziekenhuis. Hij omschreef zijn belagers als volgt. Eén blanke jongen van16/17 jaar met kort blond haar van ongeveer 1m80 lang. Hij droeg een lichtblauw overhemd met daaronder een zwart t-shirt. De andere twee jongens hadden een getinte huidskleur en waren ook rond de 17 jaar. Opvallend is dat alledrie de jongens een rode pet droegen. (Her)kent u deze jongens? Of heeft u informatie die de politie kan helpen hen op te sporen? Belt u dan met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000

Jongens houden tassendief aan
Zoetermeer Twee 26-jarige vrouwen uit Zoetermeer werden zondag 13 juli om 02.00 uur verrast toen een jongen hun tassen weggriste en wegrende. Bij zijn vlucht struikelde hij en liet hij de tassen vallen. Twee jongemannen (19 en 20 jaar uit Zoetermeer) schoten de vrouwen te hulp en hielden de tassendief tegen tot de politie arriveerde. Agenten namen de 17-jarige jongen uit Zoetermeer over en brachten hem over naar het bureau.