Politie Drenthe

Zondag

Assen, 13-07-2008

Fietser gewond na aanrijding
HOOGEVEEN Een 16-jarige fietser uit Hoogeveen is zaterdagmiddag naar het ziekenhuis vervoerd na een aanrijding. De fietser klaagde over pijn in de rug. Een 22-jarige man uit Emmen reed van de Galileilaan de Mr Cramerweg op. Hij zag de fietser, die op de Mr Cramerweg reed over het hoofd. Een botsing was het gevolg. (BPS 08-153749)

Politie zoekt getuigen ernstig verkeersongeval
DE WIJK De politie is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval dat zaterdagmorgen rond 9.45 uur heeft plaatsgevonden aan de Hessenweg. Een 39-jarige man uit Zwolle raakte gewond, hij liep ernstig rugletsel op. De bestuurder reed in zijn personenauto is raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hij botste tegen drie bomen langs de kant van de weg en sloeg met zijn voertuig over de kop. Medewerkers van de brandweer en het mobiel medisch team dat met behulp van de traumahelikopter ter plaatse was, hebben zich over de bestuurder ontfermd. De Hessenweg werd afgesloten tussen de op- en afrit met de A28 en de Schiphorsterweg. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoon 0900-8844. (BPS 08-153750)

Paard en wagen op hol geslagen

OUDE WILLEM Een 35-jarige man uit Diever raakte zaterdagmiddag gewond aan de Streng. Hij reed met paar en wagen door de bossen van Diever. Het paard schrok op een bepaald moment van een auto en sloeg op hol. Bij een slagboom over de weg, rende het paard plotseling naar links, waardoor de man door de lucht vloog. Hij kwam op een omgevallen boom terecht. De man is naar het ziekenhuis in Meppel vervoerd. Hij heeft een zware hersenschudding en gebroken ribben aan zijn val overgehouden. (BPS 08-153766)

Bromfietser gewond
VALTHE Een 21-jarige man uit Valthe reed zaterdagmiddag met auto en aanhangwagen van een uitrit de Weerdingerweg op. Hij zag daarbij een 17-jarige bromfietster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser uit Tweede Exloërmond is met een gebroken been naar het ziekenhuis vervoerd. (BPS 08-153804)

Motorrijder onderuit
BROEKHUIZEN Een 22-jarige motorrijder uit Meppel is zaterdagmiddag met voertuig in een bocht onderuit gegaan. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De motor is afgesleept. (BPS 08-153805)

Rijden onder invloed
EMMEN Een 18-jarige jongen uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Hoofdstraat op verdenking van het snorfietsen onder invloed. Op het bureau blies hij 640 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 08-153918)

EMMEN Zaterdagavond hebben agenten een 54-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de Boslaan toen hij werd staandegehouden. Op het bureau blies de verdachte 930 ugl. Tevens bleek dat de man geen geldig rijbewijs heeft. Naar eigen zeggen rijdt hij al 40 jaar zonder rijbewijs. (BPS 08-153825)

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 67-jarige man uit Muntendam aangehouden op de Waanderweg wegens het rijden onder invloed. De bestuurder blies op het politie bureau 435 ugl. Hij kreeg proces-verbaal. (BPS 08-153893)

ASSEN Een 20-jarige man uit Assen werd in de nacht van zaterdag op zondag staandegehouden aan de Javastraat wegens het rijden onder invloed. Hij blies 285 ugl. Ook hij kreeg proces-verbaal. (BPS 08-153895)

Rijden zonder rijbewijs
EELDE Een 27-jarige man uit Woerden is zaterdagmiddag aan de Burgemeester JG Legroweg aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-153828)

HOOGEVEEN Een 25-jarige man uit Hoogeveen is zaterdagavond bekeurd wegens het bromfietsen zonder rijbewijs/bromfietscertificaat. Bovendien bleek dat zijn bromfiets niet verzekerd was. Hij reed op de Hoofdstraat toen hij voor een controle werd staandegehouden. (BPS 08-153847)

Bekeuring wegens fietsen op de A28
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens uit Zuidwolde bekeurd wegens het fietsen op de A28. De twee jongens van 21 en 18 jaar oud fietsten in de richting van Zuidwolde. Een getuige belde de politie. (BPS 08-153910)

Politie houdt winkeldief aan
EMMEN Een 52-jarige vrouw uit Schoonoord is zaterdagmiddag aangehouden wegens diefstal uit een winkel in het ziekenhuis aan de Boermarkeweg. De vrouw, die onder meer kaarsen en koekjes had weggenomen, is een bekende van de politie. Zij kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 08-153759)

Verwarde man gooit met rijst en glas
ASSEN Een verwarde man is zaterdagavond aangehouden bij een woning aan de Sluisstraat. Getuigen zag dat de verdachte vanaf zijn balkon glas en rijst op straat had gegooid. Een geparkeerd staande auto raakte daarbij beschadigd. De man is aangehouden wegens vernieling. (BPS 08-153857)

Man aangehouden wegens mishandeling
EMMEN Een 43-jarige man uit Emmen is zaterdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige man uit Emmen. De verdachte zou de 21-jarige hebben geslagen in zijn gezicht en werd ingesloten voor verhoor. Aangever en verdachte zijn bekenden van elkaar. (BPS 08-153841)

Huiselijk geweld
COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige vrouw uit Coevorden aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Zij zou haar 49-jarige man hebben mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, had de man bloed in zijn gezicht. De vrouw is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-153891)

Aanhoudingen wegens lokaalvredebreuk

ASSEN Een 47-jarige man uit Assen is zaterdagmiddag in een supermarkt aangehouden aan de Triade. De man heeft een winkelverbod, maar ging toch de supermarkt in. Hij is aangehouden en na verhoor met een dagvaarding huiswaarts gekeerd. (BPS 08-153754) EMMEN Een 59-jarige man uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens lokaalvredebreuk. De man had van de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Baander een lokaalverbod gekregen. Hij zat in het pand te roken, werd meerdere malen gewaarschuwd, maar wilde het pand niet verlaten. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BPS 08-153897)

Twee mannen bekeurd
ASSEN Een 42-jarige man uit Assen en een 50-jarige man uit Borger zijn zaterdagavond aan de Stelling bekeurd wegens het drinken van alcohol op de openbare weg. (BPS 08-153816)

Man komt met zijn arm in hakselaar
KLAZIENAVEEN Een 24-jarige medewerker van een kwekerij aan het Ambacht raakte zaterdagmorgen ernstig gewond aan zijn arm toen hij tuinafval aan het vermalen was in een hakselaar. Volgens de man zou er iets met de v-snaar zijn en wilde hij dit controleren. Zijn arm kwam in de machine terecht. De man uit Klazienaveen is met de traumahelikopter naar het UMCG vervoerd. Het is nog niet bekend of de man zijn onderarm blijvend zou moeten missen. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. (BPS 08-153711)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280