Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 13-07-2008

Man door het lint

AMERSFOORT- Een 49-jarige man uit Amersfoort is op zaterdagmiddag 12 juli aangehouden omdat hij zich agressief gedroeg.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen twee mannen in de Vasco da Gamastraat. Ter plaatse gekomen agenten troffen een voor hen bekende man aan. De man was zeer agressief richting de agenten, waarop hij geboeid naar het politiebureau werd gebracht. De man is een veelpleger en in verzekering gesteld.

Mishandeling

AMERSFOORT- Een man uit Amersfoort, leeftijd onbekend, is vrijdagavond 11 juli aangehouden omdat hij een 25-jarige man uit Deventer mishandeld had.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling aan de Arnhemseweg. Ter plaatse bleek dat de 25-jarige man door de verdachte in zijn gezicht was geslagen en in zijn been gebeten. De verdachte is een veelpleger. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Woninginbrekers gezocht

HOOGLAND- Op vrijdagmiddag 11 juli is in Park Schoonoord een woninginbraak gepleegd. De politie is op zoek naar de daders.

Omstreeks 16.25 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak waarbij goederen waren weggenomen. De politie is op zoek naar de daders. Getuigen hebben drie personen gezien. De verdachten zien er als volgt uit:


-Vrouw, leeftijd begin 20 jaar, 1.55 m-1.60 m lang, slank postuur, Oost-Europees uiterlijk, krullend zwart haar tot over haar schouder, bol gezicht. Ze droeg een donkere broek met een donkere, korte jas. Ze droeg een zilvergrijze schoudertas over haar schouder.


-Man, ongeveer 22 jaar, ongeveer 1.70 m lang, Oost-Europees uiterlijk, zwart, halflang krullend haar, slank gezicht. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek, een licht, kort jack en witte gymschoenen.


-Man, rond de 25/26 jaar, tussen de 1,75 m-1,80 m lang, zwart krullend haar tot in de nek, iets boller gezicht dan de tweede man. Hij droeg een zeer lichtblauwe spijkerbroek, een wit kort jack en witte gymschoenen.

Alledrie de verdachten hadden een net uiterlijk.

Heeft u iets gezien of kent u de vermoedelijke daders, neem dan contact op met de politie van district Eemland zuid via 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Twee fietsers in botsing

LEUSDEN- Twee fietsers, jongens van 13 en 15 jaar uit Leusden, zijn zaterdagavond 12 juli met elkaar in botsing gekomen.

Omstreeks 21.00 kreeg de politie een melding van een verkeersongeluk. Ter plaatse bleek dat de 15-jarige jongen uit Leusden over de Kupersingel reed en bij het rechtsafslaan richting de Ganzeweihof in botsing kwam met de 13-jarige jongen. Beiden jongens kwamen ten val en raakten lichtgewond in het gezicht. Ze zijn door hun ouders naar de eerste hulp gebracht.

Te veel gedronken

AMERSFOORT- Een 45-jarige man uit Amersfoort is zaterdag in de vroege morgen aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 03.30 uur werd de man tijdens een controle aan de Teut staande gehouden. Zijn adem rook naar alcohol waarop de man moest blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Tijdens de ademanalyse op het bureau blies hij 535 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.