PRESS RELEASE
13 juli, 2008

Twee pole positions, twee zeges, twee keer snelste ronde Carlo van Dam pakt dubbel op Suzuka

Suzuka - Carlo van Dam heeft vandaag een perfect weekeinde op Suzuka afgerond met een tweede overwinning. Net als gisteren domineerde de Nederlander en kwam met een grote voorsprong als eerste over de finish van de twaalfde race om het Japanse Formule 3 kampioenschap 2008. Door tevens wederom de snelste raceronde te noteren scoorde hij bovendien het maximale aantal punten, waardoor hij met nog zes races te gaan 69 punten voorsprong heeft in de titelstrijd.

"Ik had opnieuw een goede start", vat Carlo de race samen, "maar omdat het circuit erg vuil was, kwam ik aanvankelijk wat moeizaam weg bij de rest van het veld. Toch wist ik een gat te slaan van ongeveer vijf seconden. Ik wilde vandaag absoluut wederom dat extra punt scoren voor de snelste raceronde. Op mijn pitboard zag ik halverwege de race dat mijn snelste tijd 1.58,0 was en ik kon me niet voorstellen dat die tijd

Carlo van Dam won vandaag wederom op Suzuka en vergrootte zijn voorsprong in het Japanse Formule 3 kampioenschap. MORIYAMA

snel genoeg zou zijn. Ik heb daarom de laatste paar ronden nog eens extra hard gepusht. Achteraf zag ik dat ik die laatste ronden opnieuw elke keer 1.58,0 reed, maar dat bleek toen ruim een halve seconde sneller te zijn dan de rest. Het circuit was gewoon langzamer vandaag door het vuil en de nog hogere temperatuur van 38 graden. Door dat extra pushen had ik bij de finish een gat van 8,5 seconden op mijn teamgenoten."

"Ik ben niet aan de andere kant van de wereld gaan wonen om tweede te worden, dus dit was een perfect weekeinde. Je wilt altijd winnen en als je het dan op deze manier doet geeft het nog meer voldoening. Vooral de afgelopen drie races zijn we oppermachtig geweest en hebben we eruit gehaald wat erin zit."

Uitslag Japanese Formula 3 championship, race 12 (Suzuka, 13 juli): 1. C. van Dam (Ned, Dallara), 33 min 42 sec 269, 2. K. Kunimoto (Jap, Dallara) op 8 sec 599, 3. T. Iguchi (Jap, Dallara) op 9 sec 385.