Ingezonden persbericht


Renger laat Wilhelmus klinken over Zandvoortse duinen

Renger van der Zande heeft de vele Nederlandse fans op de tribunes in Zandvoort een geweldige dag bezorgd. De Prema Powerteam-coureur stoof vanaf de derde startplaats direct naar de leiding van de wedstrijd en won zijn thuisrace vervolgens in grootse stijl. Renger staat nu derde in het kampioenschap van de Formule 3 Euroseries.

Druipend van de champagne en grijnzend van oor tot oor deed Renger na de race zijn verslag. "Mijn start was opnieuw fantastisch", zei hij. "Net als gisteren won ik direct twee plaatsen en had ik een lege baan voor me. Toen ik in mijn spiegels keek zag ik de mannen die ik zojuist was gepasseerd in de muur vliegen en dacht ik 'deze is van mij'. Ik kon vervolgens redelijk eenvoudig aan kop blijven en weglopen van de rest."

"De auto was fantastisch, veel beter dan gisteren. Het team heeft geweldig werk gedaan om de afstelling zo te verbeteren en ik kon zonder al te veel te pushen heel constant en snel rijden. Het is echt zo gaaf om voor eigen publiek te winnen. Ik heb vooraf gezegd dat ik de aanwezige fans en sponsors iets te juichen wil geven en dat heb ik gedaan. Het is een geweldig gevoel en deze dag zal me altijd bij blijven."