Politie Gelderland-Zuid

16 bestuurders onder invloed bij alcoholcontroles

Nijmegen, 13-07-2008 o Team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten ook dit jaar weer grootschalige alcoholcontroles. Op de eerste avond werd er gecontroleerd op de Heyendaalseweg en de Houtlaan. In totaal 23 bestuurders moesten na de eerste blaastest op straat vervolgens blazen op de ademanalyse. Uiteindelijk zaten 16 bestuurders boven de strafbare limiet.

Een bestuurder van een bromfiets spande de kroon met een waarde van maar liefst 1005 ug/l (de wettelijke grens ligt bij 220). Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en de officier van justitie gaat zich buigen over een juiste strafmaat. Van de 16 personen die met teveel alcohol op achter het stuur zaten, waren er vier bestuurders die vallen binnen de categorie Beginnend Bestuurder. Voor deze groep gelden niet voor niets extra strenge regels.

Een speciaal BOB promotieteam is bij de controles aanwezig om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten. Alleen de echte BOBs krijgen een klein presentje. In totaal werkten 1394 bestuurders mee aan een blaastest.

De controles op alcohol vinden dagelijks plaats op steeds wisselende locaties in of rond Nijmegen.
(08)