Politie Limburg-Noord

Twee mannen in Roermond aangehouden bij vechtpartijen


Datum: 13-07-2008
Tijd bericht: 12:16
Plaats: Roermond
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in het uitgaansgebied van Roermond twee verdachten aangehouden nadat er diverse schermutselingen en vechtpartijen hadden plaatsgevonden op het Stationsplein en de Knevelsgraafstraat. Daarbij waren in totaal zo'n 40 tot 45 personen betrokken. De rust keerde uiteindelijk terug, na inzet van ongeveer twaalf agenten en een politiehond.

Omstreeks drie uur ontstond een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Veldstraat. Daar bleef het onduidelijk wie er ruzie had met elkaar. Rond kwart voor vijf liep een andere horecagelegenheid aan de Veldstraat leeg en die groep verplaatste zich naar de horecagelegenheid waar eerder ruzie was geweest. Vervolgens ontstonden verschillende vechtpartijen die zich voortzetten op de Knevelsgraafstraat. Daar werden de groepen uit elkaar gehaald en leek de rust terug te keren, maar op het Stationsplein laaide de ruzie opnieuw op.

Uiteindelijk werd bij het station een 24-jarige man uit Roermond aangehouden die verschillende personen te lijf ging. Verder werd een 23-jarige man uit Venlo gearresteerd die een agente bedreigde. De politie maakt proces-verbaal op.