Persberichten Rijn&Venen 13.00 uur

Utrecht, 13-07-2008

Verkeerscontrole
WILNIS De politie heeft op vrijdag 11 juli aan de Ir. Enschedeweg van 11.45 tot 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn
1.239 voertuigen gecontroleerd. Hierbij waren er 13 bestuurders die harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.

Winkeldiefstal

MAARSEN De politie heeft op vrijdag 11 juli omstreeks 19.00 uur twee vrouwen aan het Bisonspoor aangehouden die verdacht worden van winkeldiefstal.

Winkelpersoneel alarmeerde de politie toen zij getuigen waren van de diefstal. Medewerkers hadden drie vrouwen aangehouden, maar twee van hen wisten alsnog te ontkomen. Toen agenten ter plaatsen kwamen, gingen zij op onderzoek uit. Zij konden een van de verdachten, een 38-jarige vrouw uit Utrecht, alsnog aanhouden bij het winkelcentrum. De andere verdachte, een 39-jarige vrouw uit Utrecht, bleek een geprepareerde rok te dragen en had voor 148 euro aan gestolen goederen meegenomen. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

MAARSSEN De politie heeft vrijdag 11 juli een man aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken, maar toch op zijn snorfiets stapte. De 21-jarige man uit Maarssen werd omstreeks 23.30 uur aangehouden op het Antilopenspoort. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de verdachte 695 ug/l in zijn bloed had. Na de uitslag probeerde de verdachte te ontkomen. Agenten konden hem alsnog aanhouden. Er is een proces-verbaal tegen de man opgemaakt, verder kreeg hij een rijverbod van acht uur.

Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

MAARSSEN De politie heeft op zaterdag omsteeks 23.25 uur drie auto-inbrekers aan de Duivenkamp op heterdaad aangehouden.

Een getuige zag dat drie verdachten inbraken in een auto en belde daarop de politie. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen drie verdachten die voldeden aan de doorgegeven signalementen. Toen zij de politie zagen, gingen zij er echter vandoor. Na een achtervolging met onder meer een surveillancehond, konden drie jongens worden aangehouden. Het gaat om een jongen van 15 jaar en twee jongens van 17 jaar, allen afkomstig uit Maarssen. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau.

Fietsverlichtingcontrole

WOERDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 van 23.30 tot 00.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden aan de Rembrandtlaan, Jozef Israelslaan, Oostdam en Westdam. In totaal zijn er 43 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder fietsverlichting.

Onder invloed

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli omsteeks 3.15 uur heeft de politie een man aangehouden die onder invloed van drugs was. De verdachte, een 32-jarige man uit Wilnis, reed met zijn auto op de Anselmusstraat toen hij werd aangehouden. In de auto troffen agenten een winkel harddrugs en hash aan. De politie heeft de drugs in beslaggenomen.