Ingezonden persbericht


Hugo van den Berg (DNF) en Danny Webb (DNF) uitgevallen op de Sachsenring

Stevie Bonsey (18e) scoort geen punten

De Alice Motorrad Grand Prix Deutschland heeft niet gebracht wat het DeGraaf Grand Prix Team graag gewild had. Stevie Bonsey is de enige rijder van het team die aan de finish kwam op een puntloze 18e plaats. Hugo van den Berg was een van de eerste uitvallers met een technisch probleem. Teamgenoot Danny Webb volgde niet veel later en reed de pits in na een uitstapje in de grindbak.

Na een natte warm-up begon de wedstrijd op een droge baan. De wedstrijd werd vrijgegeven als een droge race ondanks de druppels die naar beneden vielen. De regen drong aan maar zette niet door waardoor de rijders voorzichtig waren. Net na de finishvlag begon de regen wel door te zetten en werd de 250cc race op een natte baan verreden.

Hugo van den Berg had een slechte start maar wist in de eerste ronde veel goed te maken. Na aan aantal ronden ging de motor stuk en was de race over voor van den Berg. Het team probeerde nog het probleem op te lossen tijdens de race in de pitstraat maar het mocht niet baten.

Stevie Bonsey probeerde zijn slechte start goed te maken in de eerste paar ronden maar kwam tercht in een groep waardoor het zeer moeilijk was rijders te passeren. Gedurende de race verbleef Bonsey in deze groep die streed om de 10e positie. De Amerikaan kon geen vuist maken en eindigde de wedstrijd op een 18e plaats.

Danny Webb maakte een goede start mee maar verloor enorm veel posities in de eerste ronde en kwam als 31e door. Na een aantal ronden klom Webb op naar een 24e positie maar na een uitstapje in de grindbak besloot Webb de pitstraat in the rijden om geen risico's te nemen betreffende zijn blessure.

Stevie Bonsey (18e): "Vandaag was een van mijn slechtste race van het seizoen! Ik voelde mij in het begin sterk en reed naar voren toe. Halverwege de race kreeg ik een probleem met de voorkant waardoor ik niet hard kon remmen. Ook het insturen werd een probleem en ik denk dat het aan de voorband lag. Ik heb gewoon niet goed gereden deze race. Ik ben blij dat we nu even een pause hebben welke ik ga benutten met een kleine vakantie en hard trainen om weer sterk aan de start de staan in Brno."

Hugo van den Berg (DNF): "Mijn start was niet zo goed maar in de eerste ronde pakte ik heel veel mensen terug. Daarna in de verdere ronden was het knokken en ging het lekker. Alleen verloor ik één keer wat terrein omdat ik op een nat gedeelte kwam. Ik zat er goed bij alleen toen stopte mijn motor ermee en was ik alles kwijt. Jammer, want ik weet zeker dat er vandaag een goed resultaat in had gezeten"

Danny Webb (DNF): "Mijn start was goed maar ik vergooide mijn positie in de eerste ronde. Ik reed op de 31e plek! Ik kon de ronden daarna nog opschuiven naar de 24e plaats maar ik reed niet agressief genoeg. Toen maakt ik nog een fout bij het aanremmen van de een na laatste bocht en reed de grindbak in . Ik besloot de pitstraat in te rijden omdat ik geen valpartij wilde riskeren. Mijn sleutelbeen voelt iedere dag een stukje beter en ik ga de vakantie nu gebruiken om veel te trainen en rust te geven aan mijn blessure zodat ik 100% fit aan de start kan staan in Brno."