Politie Kennemerland

Persberichten Kennemerland

Kennemerland, 13-07-2008

Dance Valley rustig verlopen

VELSEN, 12 juli - Het dansfestijn Dance Valley is dit jaar zeer rustig verlopen. Er zijn ongeveer 50.000 bezoekers geweest. De politie heeft toezicht gehouden op een ordelijk verloop. Er zijn gedurende de dag 16 mensen aangehouden. Tien omdat ze in het bezit waren van drugs of hierin handelden. Twee verdachten werden aangehouden voor diefstal van een lamp, een ander voor de vernieling van een geparkeerde auto.

Een 45-jarige Haarlemmer werd aangehouden omdat hij na afloop het wachten in de file op de Amsterdamseweg beu was en over het gras wegreed. Hierbij kon een verkeersregelaar net wegspringen. Toen de man werd aangehouden door de politie ging hij door het lint en moest pepperspray worden gebruikt om hem onder controle te krijgen. Hij is in de boeien gewerkt en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij onder invloed was van alcohol en dat hij nog wat vonnissen voor gevangenisstraffen had openstaan. Tegen de man is ook dit maal proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendieven aangehouden

HAARLEM, 12 juli - Rond 03.00 uur meldde een alerte getuige dat twee jongens veel belangstelling hadden voor op het Kennemerplein gestalde fietsen. Agenten hebben het duo in de gaten gehouden en zagen dat ze probeerden een fietsslot te forceren. De agenten zagen dat de jongens het uiteindelijk opgaven en wegliepen. Ze zijn alsnog aangehouden voor hun poging en meegenomen naar het bureau. Het bleken een 18-jarige Haarlemmer en een 17-jarige jongen uit Overveen. De verdachten bekenden bij verhoor een fiets te hebben willen stelen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en hun ouders zijn in kennis gesteld.

Fietsendieven aangehouden

HAARLEM, 13 juli - Surveillerende agenten zagen rond 02.00 uur dat twee mannen veel belangstelling hadden voor op het Kennemerplein gestalde fietsen. Ze hebben het duo in de gaten gehouden en zagen dat ze uiteindelijk met een fiets wegliepen. De verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het bleken Haarlemmers van 21 en 26 jaar. In de auto van de jongste man lag nog een fiets die mogelijk van diefstal afkomstig is. Fiets en auto zijn in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten. Onderzocht wordt of ze meer fietsdiefstallen hebben gepleegd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsdieven aangehouden

HEEMSKERK, 12 juli - Rond 01.30 hebben twee jongens vanaf de Maerelaan een bromfiets gestolen. De 18-jarige eigenaar van de bromfiets had gezien dat twee jongens er met de blauwe Suzuki vandoor waren gegaan. De eigenaar meldde zaterdagavond dat hij de twee jongens had gezien en aangesproken op de diefstal. Hij had hun ID en fietssleutels ingenomen en hen gezegd dat ze zijn bromfiets terug moesten brengen. Toen de jongens met de bromfiets aankwamen zagen zij een politieauto staan. Ze hebben de bromfiets laten staan en zijn naar huis gegaan. Vervolgens zijn ze naar het bureau gegaan om aangifte te doen van het innemen van hun ID en fietssleutels. Aan het bureau zijn aangehouden voor de diefstal van de bromfiets. De verdachten zijn een 18-jarige Heemskerker en een 14-jarige Beverwijker. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw in woning bestolen

HEEMSKERK, 11 juli - Een bejaarde vrouw ut Heemskerk heeft aangifte gedaan van diefstal van een groot geldbedrag uit haar woning. De vrouw kreeg vrijdagmiddag rond 13.30 uur een onbekende vrouw aan de deur die met een smoes de woning binnenliep en de bejaarde vrouw aan de praat hield. Nadat ze was weggegaan ontdekte het slachtoffer dat een geldbedrag dat ze in een kast van haar woning bewaarde was weggenomen. Mogelijk is een tweede verdachte de woning binnengedrongen toen ze door de onbekende vrouw aan de praat werd gehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal. De verdachte is een Turkse vrouw van tussen de 30 en 40 jaar oud. Ze had een verzorgd uiterlijk, een slank postuur en lang zwart haar. Ze droeg veel zilverkleurige ringen en sprak goed Nederlands. De politie adviseert met name ouderen geen onbekenden binnen te laten.

Inbreker aangehouden

UITGEEST, 13 juli - Rond 05.45 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een garagebedrijf aan de Oosterwerf. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en hebben gezocht naar twee verdachten die waren weggelopen bij de garage. Na enig zoeken hebben ze één verdachte aangetroffen en aangehouden. Het bleek een 27-jarige Amsterdammer. De man had een rugzak met inbrekersgereedschap net weggegooid. De tweede verdachte is niet gevonden. De politie onderzoekt wie de tweede verdachte is en of de verdachten meer inbraken hebben gepleegd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HEEMSKERK, 11 juli - Personeel van een drogisterij in de Deutzstraat betrapte vrijdagmiddag een 44-jarige Haarlemmer op de diefstal van vier spindels met elk tien dvd's. De man probeerde er vandoor te gaan maar kon met behulp van een politieman die in zijn vrije tijd aanwezig was toch worden aangehouden. De Haarlemmer is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Daar bekende de verdachte de diefstal. De verdachte is al veel vaker met de politie in aanraking geweest. Ook dit maal is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man beroofd

UITGEEST, 11 juli - Een 44-jarige Heemskerker heeft zaterdag aangifte gedaan van beroving. De man fietste vrijdagavond rond 21.00 uur de fietstunnel aan de Geesterweg in en werd daar tot stoppen gedwongen door een man op een bromfiets. De Heemskerker kwam ten val en moest zijn portemonnee afgeven. Die had hij niet bij zich zodat de straatrover zich tevreden moest stellen met een tasje met daarin de telefoon van het slachtoffer. De verdachte gaf het slachtoffer nog een schop in zijn gezicht en ging er vandoor. De Heemskerker heeft een gescheurde lip opgelopen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen van de beroving contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900-8844.

Vandalen aangehouden

HEEMSTEDE, 13 juli - Een alerte Heemstedenaar zag rond middernacht dat vier jongens wegfietsten bij een bushokje aan de Kruisweg en dat een ruit van het bushokje was vernield. Hij zag dat op de grond een portemonnee was achtergebleven. Hij heeft de portemonnee opgeraapt en de politie gebeld. Agenten zijn op zoek gegaan naar de verdachten. Ze troffen drie van hen aan bij Hoofddorp waarna bleek dat één van de jongens de eigenaar van de aangetroffen portemonnee was. De jongens zijn op verdenking van vernieling van de ruit aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het bleken Hoofddorpers van 17, 18 en 18 jaar. Ze hebben de vernieling bekend. Hun ouders zijn in kennis gesteld en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrander aangehouden

HAARLEM, 13 juli - Rond 02.30 uur werd gemeld dat de portier van een horecagelegenheid in de Kromme Elleboogsteeg een bezoeker had buitengezet omdat de man de borsten van diverse vrouwen had betast. Op aanwijzing van de betrokken portier hebben politiemensen de verdachte kunnen aanhouden. Hij bleek een 18-jarige Haarlemmer. Twee van de aangerande vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in portiek

HAARLEM, 12 juli - Rond 02.10 uur werd een brand gemeld in een portiek van een pand in de Lange Boogaardstraat. Het bleek dat er brand was ontstaan in een meterkast van het pand. Agenten zagen toen ze aankwamen dat de meterkast ontplofte, mogelijk door opgehoopt gas. De bewoners van het pand zijn in veiligheid gebracht. De brandweer heeft de brand geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.