Politie Twente

Persberichten Politie Twente, 12 & 13 juli 2008

Gerdien Rotgers, Rosita de Vries: 053-4555588

Auto in de sloot

Enschede

Op zaterdag 12 juli rond 7.45 uur merkte ambulance personeel op de Haaksbergerstraat in Enschede een auto in de sloot op, zonder bestuurder of inzittenden. Kort daarop meldde de bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Rekken, zich op het politiebureau in Enschede. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel gedronken had, namelijk 1,2 promille. De politie hield de man aan en vorderde zijn rijbewijs in.

Gekomen vanuit Enschede, lag de auto aan de linkerzijde van de Haaksbergerstraat in de sloot. De 25-jarige Rekkenaar kwam uit de richting van Enschede en had niet voortdurend zijn auto onder controle. Hierdoor botste hij tegen een bermpaal aan de rechterkant van de weg. Hij wilde dit corrigeren door naar links te sturen. Vermoedelijk is hij hierdoor in de slip geraakt en uiteindelijk aan de linkerzijde in de sloot tegen een boom tot stilstand gekomen. De schade aan het voertuig was behoorlijk. De brandweer heeft het auto uit de sloot getakeld. Proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt. (08-088825)

Rijbewijs ingevorderd (3x)

Deurningen

Op zondag 13 juli hielden agenten om 03.00 uur op de Deurningerstraat in Deurningen een 22-jarige man uit Hengelo aan omdat hij alcohol gedronken had en een auto bestuurde. Een ademanalyse wees 1,28 promille uit en omdat hij beginnend bestuurder is, vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Surveillerende agenten zagen een personenauto met verhoogde snelheid langs het feestterrein van de Fancy Fair feesten in Deurningen rijden. De 22-jarige bestuurder claxonneerde daarbij meerdere malen en vervolgde zijn weg richting Hengelo. Agenten gaven de man op de Deurningerstraat een stopteken. Zij vermoedden dat de man alcohol gedronken had. Een ademanalyse bevestigde dit. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. (08-089131)

Almelo

Een 38-jarige man uit Almelo werd van zaterdag 12 op zondag 13 juli om 01.10 uur op de Grotestraat in Almelo door de politie aangehouden. De man reed met zijn auto op een voetgangersgebied en bestuurde de auto terwijl hij alcohol gedronken had. Een ademanalyse wees ditmaal 0,9 promille uit. Omdat dit in korte tijd de tweede keer was vorderde de politie het rijbewijs van de Almeloër in.

De agenten zagen de man door de Grotestraat in Almelo rijden. Op zaterdag 12 juli hadden zij hem ook al aangehouden voor rijden onder invloed. Toen wees de ademanalyse 0,85 promille uit. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt. (08-089111)

Enschede

De politie hield op zaterdag 12 juli om 20.15 uur op de Poolmansweg in Enschede een 54-jarige man uit Enschede aan en vorderde zijn rijbewijs in omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Agenten waren bij een horecagelegenheid aan de Poolmansweg in Enschede in verband met meldingen over geluidsoverlast. Tijdens het gesprek met de eigenaar van de horecagelegenheid, bemoeide de 54-jarige man zich met het gesprek en gedroeg zich agressief ten opzichte van de agenten. Zij vermoedden dat hij onder invloed van alcohol was. Kort daarop zagen zij de Enschedeër als bestuurder wegrijden in een auto. De agenten spraken de man hierop aan, waarna hij wederom agressief werd ten opzichte van de agenten. Hij weigerde een blaastest. Op het bureau wees een ademanalyse 2,3 promille uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. (08-089038)

Oplichters aangehouden

Overdinkel

De politie hield op zaterdag 12 juli rond 19.55 uur drie verdachten aan, te weten een 28-jarige man uit Delft, een 60-jarige man uit Rijswijk en een 53-jarige vrouw uit Rijswijk, omdat ze een 24-jarige Enschedeër opgelicht hadden. Alledrie de oplichters zijn in verzekering gegaan.

De 60-jarige man wilde in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Overdinkel een laptop verkopen aan de 24-jarige man uit Enschede. Zij kwamen een prijs overeen en de 24-jarige betaalde de 60-jarige hier contant geld voor. De 60-jarige verstopte het geld en liet het in de horecagelegenheid achter. Samen liepen ze naar een auto, waar de 60-jarige beweerde een laptop te hebben. In de auto zaten ook de 28-jarige en de 53-jarige. Ondertussen liep de 53-jarige naar de horecagelegenheid en haalde het geld op. Toen zij terug was, reden ze snel met z'n drieën weg in de richting van de Kerkhofweg en de Invalsweg in Overdinkel. Aan de hand van het signalement kon het drietal ter hoogte van Markelo door de politie worden aangehouden. In de auto lagen meerdere goederen. Onderzocht wordt of deze van diefstal afkomstig zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op. (08-089041)

Drie mannen aangehouden voor vernielingen

Oldenzaal

Agenten hielden op zondag 13 juli om 04.00 uur op Ootmarsumsestraat in Oldenzaal drie verdachten aan op verdenking van het vernielen van straatmeubilair in Oldenzaal. De verdachten, drie 18-jarige mannen afkomstig uit Oldenzaal en Rossum zijn door de politie in verzekering gesteld.

De politie kreeg een melding dat een groep jongens vernielingen zou plegen in de omgeving van de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. In de fietstunnel aan het einde van de Ootmarsumsestraat zagen agenten de groep jongens de Weerselosestraat op lopen. Op de Weerselosestraat ter hoogte van de Hoge Esweg lag een lichtmast dwars over de weg. De agenten zagen de groep straatmeubilair vernielen. Hierop konden drie mannen, na een korte achtervolging, in de kraag gevat worden. De politie onderzoekt of deze drie mannen ook te maken hebben met de eerdere vernielingen van straatmeubilair en eigendommen van bewoners van Oldenzaal dit jaar. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en het onderzoek naar de vernielingen wordt voortgezet. (08-089149)

Twee mannen aangehouden na geweld tegen portiers

Hengelo

De politie hield op zondag 13 juli om 01.25 uur twee mannen van 21 en 20 jaar aan, beide afkomstig uit Utrecht, nadat zij twee portiers bij een horecagelegenheid aan de Marktsteeg in Hengelo mishandeld hadden. De beide mannen zijn door de politie in verzekering gesteld.

De 21-jarige man wilde geen entree betalen bij de horecagelegenheid, waarop de portier hem vroeg de gelegenheid te verlaten. Hier was de 21-jarige het niet mee eens en deed alsof hij de portier wilde slaan. Op dat moment legt de portier de 21-jarige man in een nekklem, maar dan wordt de portier door meerdere mensen belaagd en krijgt een klap op zijn hoofd. Hierdoor laat de portier de 21-jarige man los, waarna de 21-jarige de portier slaat. Een tweede portier schiet zijn collega te hulp en wordt daarbij door de 20-jarige man uit Utrecht in zijn rug getrapt. De twee mannen uit Utrecht worden door de politie meegenomen naar het bureau en voor verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen de mannen op. (08-089101)


---- --