Skatebond Nederland


Persbericht skeeleren


Gary Hekman blijft onverslaanbaar


Gary Hekman heeft ook de wedstrijd van Beilen op zijn naam gezet. In een interessant slotakkoord was de man uit Gramsbergen sterker dan Ingmar Berga. Als derde eindigde Koen Verweij. De rijder van Adformatie won in Beilen door met een spagaatfinish over de streep te komen.


Beilen was een nieuwe etappeplaats in de landelijke Megapool.nl World on Wheels-competitie.
Lange tijd reden Roy Boeve, Arjan Smit, Crispijn Ariëns, Cédric Michaud en Hermen van der Wal met een grote voorsprong op de peloton voorop. Van der Wal kon het niveau van het viertal niet aan en moest lossen.


De aanval van het peloton werd met nog twintig rondes gestart. Het verschil van vierentwintig seconden werd snel teruggebracht naar negen seconden. "Dat had ik niet verwacht", aldus Hekman, die de gele leiderstrui behoudt. "We hadden Crispijn voorin zitten." Vooral het Gibo Beka team was actief in de koers. De ploeg wilde niet teveel punten verliezen in strijd om het ploegenklassement.


Een mooi schouwspel kregen de toeschouwers te zien toen Smit zich uit de kopgroep liet zakken om in dienst van ploeggenoot Berga te gaan rijden. Verschillende rijders probeerde nog te ontsnappen, maar door het hoge tempo werd iedereen telkens teruggereden.


"Toen ik zag dat alles bij elkaar kwam wist ik dat ik weer kans had. Met nog vierhonderd meter te gaan reed ik al op kop. Uiteindelijk kon ik Ingmar voor blijven", geeft Hekman zijn samenvatting.


Dames


Hilde Goovaerts won bij de dames. De Belgisch alleskunner was in de finale landgenote Britta Vantournhout en Gretha Smit de baas. Goovaerts onderscheidde zich in de finale door haar sprintkwaliteiten.


Al vroeg in de wedstrijd lieten Hilde Goovaerts, Britta Vantournhout en Gretha Smit zien dat ze de rest domineerden. Het trio ontdeed zich van het peloton en heeft de hele wedstrijd aan de leiding gereden.
Het schaakspel werd in de voorlaatste ronde gestart. Verschillende uitlooppogingen liepen uit op niets. In de laatste driehonderd meter liet de Belgisch Goovaerts haar kracht maar weer eens zien door de sprint te winnen.


"Het was loodzwaar", reageert Goovaerts na afloop. "Vooral de wind die je op sommige stukken tegen hebt was zwaar." Toch wilde Goovaerts haar zoveelste overwinning niet makkelijk noemen. "Soms zette Britta aan en was het voor mij lastig om haar bij te houden", vervolgt de dame in het geel.


Beloften


Jurrian Haasjes uit Staphorst was de beste bij de beloften.
De Belg Sven Mallezie werd tweede, Nick Roetman derde. Haasjes vormde al vroeg in de strijd een kopgroep, die het peloton op een ronde zetten. De ronde was 700 meter. Nummer drie Roetman zat niet in de kopgroep. Hij won de pelotonsprint om de derde plek.


"Ik voelde dat ik goede benen had voor de finale", aldus Haasjes. "Mijn concurrent in het klassement was er niet, dus ik kon mijn slag slaan", waarmee Haasjes doelt op de afwezigheid van Nederlands kampioen Sjaak Schipper.
Uitslagen:

http://www.skatepodium.com/Klassement/Megapoolnl_World_on_Wheels/Uitslagen


Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met:


Karin Verhoef, tel. 0348-415759 of 06-28781467, e-mail karinverhoef@hetnet.nl
Harmina de Jong, Podium Organisatie, tel. 0513-630273, e-mail info@podiumorganisatie.com


Podium Organisatie

www.podiumorganisatie.com
www.skatepodium.com