Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar openlijke geweldpleging

Nijmegen, 13-07-2008 o De politie is een onderzoek gestart naar een geweldsincident zaterdagnacht op de Van Welderenstraat. Omstreeks 04.20 uur kwam bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er in die straat gevochten zou worden. Agenten gingen er meteen heen om poolshoogte te nemen en troffen twee mannen aan die een steekwond hadden opgelopen. Vier personen die vermoedelijk bij het steekincident betrokken waren, zijn aangehouden.

De verdachten zijn drie Nijmegenaren, twee mannen van 19 en 37 jaar en een 19-jarige vrouw, en een inwoner van Amsterdam van eveneens 19 jaar. De 19-jarige Nijmegenaar en de Amsterdammer zijn met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 37-jarige is in de loop van de dag ook naar een ziekenhuis gebracht voor medische zorg. Alle verdachten zijn voor een eerste keer verhoord en zijn inmiddels in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat er een gebeurtenis of ruzie aan het steekincident vooraf is gegaan, mogelijk in de Tweede Walstraat. De politie heeft dan ook in beide straten sporenonderzoek gedaan. Tijdens een zoekactie in de omgeving is een steekwapen gevonden en voor het onderzoek in beslag genomen.

Wie heeft iets gezien?

Hoewel al met enkele getuigen is gesproken, is de politie op zoek naar méér getuigen. Getuigen van het steekincident of mensen die rond het genoemde tijdstip - in één of beide straten - iets opmerkelijks hebben gezien of gehoord, worden verzocht dit te melden aan de Districtsrecherche van Stad Nijmegen, telefoon 0900-8844. (08)