Persberichten stad Utrecht 14.30 uur

Utrecht, 13-07-2008

Getuigenoproep vernielingen

UTRECHT Op vrijdag 11 juli tussen 08.45 en 10.15 uur heeft een nog onbekende vandaal (of vandalen) op het parkeerterrein aan de Molenrakhof vijftien autos vernield.

De vandaal (of vandalen) heeft de bumpers en de kofferbakken van de autos met witte verf beklad. De politie roept getuigen van de vernielingen zich te melden via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 11 juli een 43-jarige vrouw uit Hilversum aan het Gildenkwartier aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal.

Beveiligingspersoneel alarmeerde de politie toen zij getuige was van de diefstal en hield de verdachte aan. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de vrouw twee luidspeakers had gestolen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Slachtoffer van babbeltruc

UTRECHT Een 87-jarige man uit Utrecht is op vrijdag 11 juli omstreeks 17.15 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Twee vrouwen belden bij het slachtoffer aan op de Croeselaan en gaven zich uit als medewerkers van de thuiszorg. Het slachtoffer liet vervolgens de twee (vrouwelijke) oplichters binnen. Als de bejaarde man iets te drinken gaat halen voor de vrouwen, gaat de bel nog een keer en laten de twee vrouwelijke oplichters nog een vrouw binnen. Als er dan ook nog een man voor de voordeur staat, vertrouwt het slachtoffer de situatie niet meer. Hij verzoekt alle mensen zijn woning te verlaten.

Dan komt het slachtoffer tot de ontdekking dat zijn pinpas weg is. Hij loopt naar buiten en probeert één van de vrouwen hierop aan te spreken. De vier verdachten gaan er met een auto vandoor. Het slachtoffer belt dan de politie. De politie heeft deze aangiftes van oplichting inmiddels in onderzoek.

De politie roept getuigen zich te melden via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De signalementen van de verdachten luidt als volgt:

Verdachte 1:

Vrouw met lichtgetinte huidskleur, lengte 1.50 meter, tenger postuur, leeftijd 20-25 jaar, kort zwart haar tot boven in de nek. Zij droeg een driekwart zwart gebreide vest, een zwarte rok en zwarte kousen. Zij sprak accentloos Nederlands.

Verdachte 2:

Vrouw met lichtgetinte huidskleur, lengte 1.60-1.70 meter, fors postuur, leeftijd 17-20 jaar, kort zwart haar tot boven in de nek, korte zwarte dik gevoerde jas, zwarte rok. Zij sprak accentloos Nederlands.

Verdachte 3:

Vrouw met licht getinte huidskleur, lengte 1.50-1.60, dik postuur, leeftijd 40-50 jaar, zwart haar. Zij droeg een beige bruin kort jack.

Verdachte 4:

Man, dik gezicht, donker haar, stoppelbaard en snor.

Verkeersongeval

UTRECHT - Op vrijdag 11 juli is omstreeks 17.25 uur een fietsster uit Utrecht aangereden door een streekbus.

Het 18-jarige slachtoffer reed op fietspad bij het Smakkelaarsveld en stak de weg over. Hierbij werd ze aangereden door een bus. Ze kwam naast de bus ten val. De vrouw is met hoofdletsel vervoerd naar het Anthonius Ziekenenhuis in Nieuwegein. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Beroving

UTRECHT Een 18-jarige vrouw uit Utrecht is op vrijdag 11 juli omstreeks 18.55 uur aan het Zandpad het slachtoffer geworden van een beroving van een klant.

De politie roept getuigen zich te melden via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt: blanke man, ongeveer 45 jaar, bijna kaal, normaal postuur, licht blauw t-shirt, blauwe spijkerbroek. De verdachte droeg een gouden ketting met een gouden hanger met daarin een F.

Verkeersongeval

UTRECHT Een 41-jarige automobilist uit Utrecht is op vrijdag 11 juli omstreeks 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Het slachtoffer kwam uit de richting van de Daltonlaan en wilde richting de Archimedeslaan rijden. Hij verleende echter geen voorrang aan een bus die op dat moment op de busbaan reed. Hierbij botste de automobilist tegen de bus aan. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het UMC vervoerd.

Agent bedreigd

UTRECHT- Een 27-jarige man uit Utrecht is op zaterdagmiddag 12 juli aangehouden omdat hij een agent bedreigd had.

De agent sprak de man aan omdat hij in de stationshal alcohol dronk, wat verboden is. De man werd meteen heel agressief. Hij wilde zijn identiteitsbewijs niet laten zien en liep weg. Toen de agent achter hem aan liep schold de man hem uit en bedreigde hem. Ter plaatse gekomen collegas hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. De man werd in verzekering gesteld.

Opstandige winkeldievegge aangehouden

UTRECHT- Een 37-jarige vrouw uit Hilversum is zaterdagmiddag 12 juli aangehouden voor een winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 16.35 uur een melding dat een winkeldievegge was aangehouden door winkelpersoneel op de Hammarskjoldhof. De vrouw sloeg een personeelslid en was zeer agressief. Ook toen ze meegenomen werd naar het politiebureau bleef de vrouw zich agressief gedragen. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor heling

UTRECHT- Een 26-jarige man uit Utrecht is zondagmorgen 13 juli aangehouden op verdenking van heling.

Tijdens hun surveillance zagen agenten omstreeks 02.15 uur in de Voorstraat een hen ambthalve bekende man op een gloednieuwe fiets rijden. De agenten gaven hem een stopteken, maar de verdachte ging er vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten de man op het Janskerkhof aanhouden. Hij verklaarde dat hij de fiets gevonden had. De man staat bekend als veelpleger en werd meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt of de fiets gestolen is.

Inbreker aangehouden

VLEUTEN- Een 19-jarige man uit Vleuten is zondagmorgen 13 juli aangehouden op verdenking van inbraak in een bouwkeet.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat drie mannen aan het inbreken waren in een bouwkeet aan de Sporesingel. De ter plaatse gekomen politie kon een van de drie mannen, de 19-jarige man uit Vleuten, aanhouden en meenemen naar het poliltiebureau. De andere twee verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man beroofd en mishandeld

UTRECHT- Een 39-jarige man uit Utrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag op gewelddadige wijze beroofd van persoonlijke bezittingen.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie meerdere meldingen binnen over een beroving aan de Livingstonelaan. De politie ging ter plaatse en trof de man in een woning aan. Hij was gewond in zijn gezicht. De man vertelde dat hij toen hij naar zijn woning liep door drie in het zwart geklede mannen met een bivakmuts op, beroofd was. Hij werd geslagen en met een wapen bedreigd. De mannen namen verschillende persoonlijke bezittingen mee. De man hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht zuid op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man onder invloed veroorzaakt ongeluk

UTRECHT- Een 31-jarige man uit Leersum heeft op zaterdagavond onder invloed een ongeluk veroorzaakt.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeluk op de Amsterdamsestraatweg. Daar was de man achterop een andere automobilist gebotst die plots moest remmen, die op zijn beurt weer tegen een derde auto werd gedrukt. De man had te veel gedronken en blies op het bureau 590 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.