Ingezonden persbericht


Christijan Albers heeft zijn goede kwalificatie in Zandvoort niet kunnen omzetten naar een goed resultaat. De Futurecom TME-coureur raakte in het gedrang in de eerste ronde en toen zijn splitter eraf werd gereden, had de Audi bijna geen grip meer. De auto schoof in de tweede ronde van de baan en de race was voorbij.

"Dit is natuurlijk zonde", vertelde Albers. "Ik had er veel meer van verwacht, want het weekend verliep heel erg goed. Ik denk zeker dat ik in Zandvoort beter voor de dag had kunnen komen dan in de races hiervoor. Ik kreeg een tik van Susie Stoddart, waardoor mijn splitter stuk ging. Een splitter is heel belangrijk voor de grip van je auto en als die kapot is, kan je amper nog insturen. Daarom vloog ik ook van de baan, ik kon de bocht gewoon niet meer halen. Heel erg jammer, dit."

Albers gaf eerder op de dag ook een demonstratie in de Audi R10, die vorig jaar de 24 uur van Le Mans wist te winnen. "Dat was gaaf", zij hij. "Wat een beest van een auto is dat, zeg. Het was erg leuk om er even in te sturen en een paar donuts te draaien op het rechte stuk. Hopelijk hebben de fans er ook van genoten!"

Noot voor redacties: (