Politie Zeeland


---


W-1376-2008 Voetganger aangehouden op de Sloeweg, Vlissingen
Op de Sloeweg in Vlissingen is zaterdag om 19.20 uur een 29-jarige Middelburger aangehouden.
De man liep op de rijbaan van de Sloeweg, waardoor het verkeer voor hem moest uitwijken. De man bleek onder invloed van alcohol en kon geen legitimatiebewijs laten zien. Voor beide zaken kreeg hij een boete waarna hij in vrijheid werd gesteld.

O-1377-2008 Hardrijder raakt rijbewijs kwijt, Waarde
Een 30-jarige automobilist uit Utrecht raakte zaterdag omstreeks 19.00 uur op de A58 bij Waarde zijn rijbewijs kwijt omdat hij 72 km/h te hard reed.
De man reed 192 km/h. Hij werd staande gehouden bij de afslag Rilland en kon terstond zijn rijbewijs inleveren.

O-1378-2008 Diefstal uit auto, Renesse
Zaterdagmiddag werd op de Laone in Renesse een personenauto opengebroken.
Uit de auto werden een foto- en filmcamera, een navigatiesysteem en kleding weggenomen. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt meer dan duizend euro.

Z-1379-2008 Aanhouding in Terneuzen
In de Dr. Buijzestraat in Terneuzen werd zaterdag om 21.45 uur een 30-jarige man aangehouden.
Hij had in een woning in de Dr. Buijzestraat een 24-jarige man meerdere keren geslagen en buiten de woning enkele klappen uitgedeeld aan twee vrouwen van 29 en 30 jaar. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit Terneuzen en de oorzaak ligt in de relationele sfeer. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar Torentijd.

Z-1380-2008 Aanrijding bij Sluiskil
Op de Tractaatweg bij Sluiskil vond zaterdag rond 23.50 uur, tijdens een inhaalmanoeuvre, een aanrijding plaats.
Bij de aanrijding waren de auto van een 29-jarige man uit Valenciennes (F) en de auto van een 19-jarige man uit de gemeente Terneuzen betrokken. In deze auto zaten verder nog een man van dezelfde leeftijd en een 18-jarig meisje. De twee auto's kwamen in de sloot terecht. Een derde betrokken auto, die echter onbeschadigd bleef, is daarop langs de kant van de weg gestopt. In deze auto zaten drie mannen van 18, 19 en 21 jaar. De bestuurder was of de 18-jarige of de 21-jarige, dit is nog onduidelijk. Naar aanleiding van de aanrijding ontstond even later een handgemeen waarbij de Fransman en twee 19-jarige mannen (één uit de betrokken auto en één getuige uit de 3e auto) betrokken waren. Zij zijn aangehouden en naar Torentijd gebracht. Zij zijn in de loop van zondagochtend, na het afleggen van een verklaring, weer in vrijheid gesteld. In totaal raakten drie personen gewond, waaronder de Fransman. Hij liep diverse schaafwonden en kneuzingen op. Behalve hij waren alle andere betrokkenen afkomstig uit de gemeente Terneuzen. De politie heeft het ongeval nog in onderzoek.
(

Politie Zeeland