Politie Zuid-Holland-Zuid

13/07 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-07-2008 o Persberichten district II

VIJF VERDACHTEN INBRAAK JUWELIER AANGEHOUDEN
ALERTE GETUIGEN BELLEN POLITIE EN WERKEN MEE
GORINCHEM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 juli vijf mannen aangehouden nadat zij bij een juwelier aan de Arkelstraat hadden ingebroken.
De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van de inbraak. Eén van de getuigen en melder van de inbraak was achter drie verdachten aangerend. Hij zag dat de drie hun auto parkeerden op de Havendijk en overstapten in een tweede vluchtauto. De melder had een deel van het kenteken onthouden en gaf dit door aan de agenten. De daders zouden op de vlucht zijn geslagen richting de Kortendijk. Op de Newtonweg zagen agenten vervolgens een auto met hoge snelheid de Spijksesteeg richting de rijksweg A15 oprijden. In eerste instantie negeerde de bestuurder het stopteken, maar bracht zijn auto uiteindelijk tot stilstand op de vluchtstrook op de A15 richting Rotterdam. Op basis van de signalementen van de verdachten werden de drie in de leeftijd van 16 en 18 (2x) uit s Gravenhage aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de eerste vluchtauto werden diverse horloges met bijbehorende doosjes aangetroffen. Ook troffen agenten divers inbrekerswerktuig aan. Rond 07.30 uur hielden agenten nog twee mannen in de leeftijd van 20 jaar uit s Gravenhage aan. De twee liepen met zwarte handschoenen vanaf het talud bij de rijksweg A-27 over de Banneweg en voldeden aan het signalement wat eerder de nacht door omstanders was doorgegeven aan de politie. Alle vijf zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. De recherche in Gorinchem onderzoekt de zaak.

GRAFFITIESPUITERS IN KRAAG GEGREPEN
PAPENDRECHT Op zaterdagavond 12 juli hebben agenten drie jongens van 15 jaar uit Papendrecht aangehouden nadat zij graffiti hadden gespoten. Een getuige belde de politie toen hij zag dat er onder de brug op de N3 bij Papendrecht graffiti werd gespoten. Toen de politie ter plaatse kwam, konden de drie op de Willem Dreeslaan worden aangehouden. Op het politiebureau bekenden zij de graffiti te hebben gespoten. De politie maakt proces-verbaal op. De jongens zijn na hun bekentenis heengezonden.

AANGEHOUDEN NA RECALCITRANT GEDRAG
GORINCHEM In de nacht van zaterdag op zondag 13 juli heeft de politie in de Kelenstraat twee mannen van 21 en 25 jaar uit Gorinchem aangehouden. De twee gedroegen zich recalcitrant richting politieagenten die daar aanwezig waren om de orde te bewaren. De 25-jarige man schreeuwde naar een agent en bedreigde de agent een aantal keren woordelijk. Hierop werd de man aangehouden. De 21-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en bemoeilijkte door zijn aanwezigheid de aanhouding van de 25-jarige man en werd tot twee keer toe gevorderd weg te gaan. Hier werd geen gehoor aan gegeven waarop de man werd aangehouden. Na de twee aanhouden moesten de agenten optreden tegen een groep die zich had verzameld. Hierbij werd een aantal keren de wapenstok gebruikt omdat de groep niet direct gehoor zich te verwijderen van de locatie. De twee verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze worden gehoord.

FRANSEN IN BEZIT VAN WIET EN PLOERTENDODER AANGEHOUDEN MEERKERK Op een parkeerplaats aan de Energieweg in Meerkerk hebben agenten in de nacht van zaterdag op zondag 13 juli vier aanhoudingen verricht. Agenten controleerden de identiteit van vier Fransen in de leeftijd van 18 (2x), 19 en 22 jaar, die in een auto op de parkeerplaats lagen te slapen. Hierbij zagen zij ook een jointje liggen waarop de auto werd gecontroleerd op mogelijke aanwezigheid van drugs. Bij de fouillering troffen de agenten diverse zakjes wiet aan. Ook werd in een deurvak aan de portierszijde een ploertendoder aangetroffen. Dit is een gevechtswapen dat in Nederland is verboden. De spullen zijn in beslaggenomen en de vier mannen werden naar het politiebureau in Gorinchem gebracht. Na verhoor zijn zij heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.