Politie Zuid-Holland-Zuid

13/07 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-07-2008 o Persberichten district I

COLLECTE VOOR EIGEN DOEL
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 12 juli zijn twee meisjes van 15 jaar uit Dordrecht aangehouden op het Sterrenburgplein. De meisjes collecteerden voor de Brandwondenstichting met een collectebus met een zelfgemaakt etiket. Na de aanhouding verklaarden de dames eerst de 20,- euro die ze hadden opgehaald, aan de stichting te willen geven. Daarna gaven zij toe toch voor eigen doel te collecteren. Na hun verklaring zijn ze overgedragen aan hun ouders. De politie maakt een proces-verbaal op.

(VERVOLGBERICHT)
AANHOUDINGEN NA BINNENDRINGEN WONING POLITIE VINDT HENNEPKWEKERIJ DORDRECHT De mannen die op zaterdagmorgen 12 juli rond 05.15 uur een woning aan de Marthinus Steynstraat binnendrongen, hadden het gemunt op de honderden hennepplanten in het pand. Dat blijkt uit onderzoek van de recherche.
Toen de politie op zaterdagmorgen na de melding ter plaatse kwam, sprongen twee mannen van 22 en 24 jaar uit Dordrecht van het balkon naar beneden en konden worden aangehouden. Bij binnenkomst in de woning trof de politie het echtpaar vastgebonden aan. Ook bevonden zich twee kinderen in het pand. Op de bovenste verdieping werd een werkende hennepkwekerij met onder andere assimilatielampen, koolstoffilters en volgroeide hennepplanten aangetroffen. Een aantal vuilniszakken met afgetopte hennep stonden klaar om te worden meegenomen. Het gezin is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man (35) bleek vanuit Polen in Nederland te werken en zijn vrouw en kinderen tijdelijk op bezoek te hebben. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar een derde verdachte.
Heeft u deze persoon gezien of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de recherche van de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 12 juli heeft een vrouw uit de Marcellus Schampersstraat aangifte gedaan van mishandeling door haar man. Toen de politie na de melding ter plaatse kwam, vertelde de vrouw dat zij al vaker was mishandeld. Haar man had haar deze middag met haar hoofd tegen de muur geduwd en haar woordelijk bedreigd. Ook had zij kleine verwondingen aan haar hand. De vrouw is met haar twee kinderen naar een opvanghuis gebracht.

DORDRECHT In een woning aan de Stadspolderring heeft de politie op zaterdagavond 12 juli een 22-jarige man aangehouden nadat hij zijn vrouw had mishandeld. De man zou zijn vrouw in haar buik hebben geschopt en haar al een aantal keren met de dood hebben bedreigd. De vrouw wilde geen aangifte doen tegen de man. De politie heeft de man na zijn aanhouding gehoord en maakt een proces-verbaal op. De man is daarop heengezonden.