Politie Zeeland


---


Rectificatie / aanvulling persbericht Z-1379-2008:
Er werd ook een 20-jarige man uit de gemeente Hulst door de 30-jarige man geslagen. In totaal werden dus 4 personen mishandeld.
De 30-jarige vrouw is echter 38 jaar en niet 30 jaar zoals in het persbericht staat. Gelieve e.e.a. aan te passen c.q. te wijzigen

R-1381-2008 Bedrijfsinbraken Oosterscheldebekken en Walcheren
In de nacht van zaterdag op zondag werden verschillende bedrijven doelwit van inbraak.
Wolphaartsdijk:
In Wolphaartsdijk werden twee recreatiebedrijven op de Veerweg bezocht. Uit het ene bedrijf werden een paar duizend en uit het andere bedrijf enkele honderden euro's weggenomen. Ook werd ingebroken in een recreatiebedrijf aan de Zandkreekweg. Hier werden een onbekend geldbedrag en twee fototoestellen gestolen.
Kapelle:
Hier werd ingebroken in een loods aan de Wemeldingse Zandweg in Kapelle; het is nog onbekend of hier iets weggenomen werd.
Tholen:
Op de Eendrachtsweg in Tholen werd in dezelfde nacht ingebroken in een winkelpand. Er werden enkele honderden euro's gestolen.
Arnemuiden:
Op de Muidenweg in Arnemuiden werd ingebroken in het receptiegebouw van een recreatiebedrijf. Uit het gebouw werd niets weggenomen.
Nieuw en Sint Joosland:
Uit een tuin aan de Molenweg in Nieuw en Sint Joosland werden afgelopen nacht twee bronzen beelden gestolen. De beelden, evenzwijnen, hebben een gezamenlijke waarde van enkele duizenden euro's.

O-1382-2008 Aanhouding in Renesse
Op de Hogezoom in Renesse werd zondag om 01.50 uur een 21-jarige man uit Hoogerheide aangehouden en in verzekering gesteld.
In een horecabedrijf had hij tijdens een schermutseling een 26-jarige inwoner van Zierikzee met een gebroken glas in het gezicht geslagen. Hij raakte dusdanig gewond dat hij voor behandeling naar de huisartsenpost moest. Daar werd het letsel in zijn gezicht met 18 hechtingen behandeld.

W-1383-3008 Overval op horecabedrijf in Vlissingen
Zaterdag omstreeks 01.15 uur vond een gewapende overval plaats op een horecabedrijf aan de Boulevard in Vlissingen.
Het personeel zag rond dat tijdstip twee onbekende mannen de zaak binnenlopen. De mannen hebben, onder bedreiging van een wapen, enkele honderden euro's uit de kassa weggenomen en hebben vervolgens de zaak weer verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.