Film Contained op Canary Wharf Film Festival


LONDEN, 20080712 -- De Nederlandse korte film Contained van Mark Wallaard en Tim Treurniet met in de hoofdrollen Emile Jansen en Sabir El Haft is geselecteerd voor het Canary Wharf Film Festival in Londen. Tegelijkertijd is de film ook uitgekozen voor de online versie van Rutger Hauer`s korte film festival ICFilms in Milaan. In de jury van dit festival zitten bekende namen zoals Richard Gere, Rutger Hauer, Paul Verhoeven en Ridley Scott.

Oorspronkelijk geproduceerd onder de vlag van Kort Rotterdams was Contained eerder te zien op het Internationaal Film Festival Rotterdam, het Utrechts Filmfestival en Scenecs Filmfestival in Amersfoort. Van dezelfde regisseurs is ook de korte animatie film The Real Action Heroes geselecteerd voor Rutger Hauer`s ICfilms Filmfestival (Milaan). In The Real Action Heroes valt het Amerikaanse leger een dorp binnen om het te bevrijden van terrorisme. Alle karakters in deze film bestaan louter en alleen uit poppetjes van klei.

Mark Wallaard werkt momenteel aan zijn eerste speelfilm.
Emile Jansen heeft op dit moment opnames in Londen. Hij speelt daar Frank Houer in de Engelse speelfilm London Thing.
Later dit jaar gaat hij de duivelse doctor David Herschel spelen in de Engels/Amerikaanse science fiction thriller Rapture. Begin volgend jaar is hij te zien in de nieuwe SBS6/NL Film De Hoofdprijs en eind dit jaar in de Nederlandse speelfilm Oorlogswinter (Martin Koolhoven) naar Jan Terlouw.

Londen 12 juli 2008



www.contained.zimati.com/
heroes.zimati.com/
www.emilejansen.nl
www.cwff.org.uk/08/
http://www.icfilms.org

Persfoto's Contained op
homepage.mac.com/emilejansen/filechute/fotos%20Contained.zip