BioFuel Projects International B.V. start BFP Africa B.V


Het ontwikkelen van projecten ten aanzien van de productie van duurzame hernieuwbare grondstoffen voor biobrandstoffen en bioenergie in Afrika

ROTTERDAM, 20080713 -- Projectontwikkelaar en adviesburo BioFuel projects International B.V. (BFP International) heeft recentelijk een nieuwe dochteronderneming BFP Africa B.V. geopend. BFP Africa gaat de belangen en activiteiten beheren en managen van BFP International op het Afrikaanse continent. BFP International verwacht dat Afrika een belangrijke speler wordt op het gebied van de productie en cultivatie van duurzame hernieuwbare grondstoffen voor het maken van "next generation" biobrandstoffen en bioenergie.

Het Afrikaanse continent biedt goede mogelijkheden voor het produceren en cultiveren van grondstoffen voor energiedoeleinden tegen gunstige condities. De slechte lokale infrastructuur vormt echter een obstakel en vereist een speciale aanpak binnen deze projecten. Daarnaast is het een groot voordeel om kennis te hebben van lokale gebruiken en de Afrikaanse bedrijfscultuur. Het management van BFP Africa bestaat uit gekwalificeerde managers die veel ervaring hebben met projectontwikkeling in Afrika en die over de nodige kennis van de Afrikaanse bedrijfscultuur beschikken. BFP Africa start met pilot projecten op het gebied van Jatropha en richt zich tevens op de productie van houtpellets met solide lokale partners en in nauwe samenwerking met BFP International.

BFP International ontwikkelt projecten voor de productie van grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor het maken van "next generation" biobrandstoffen en bioenergie. Daarbij wordt rekening gehouden met alle aspecten van duurzame ontwikkeling. BFP International richt zich op Jatropha plantages, algen olie, houtpellets, solide biomassa en reststromen en bestudeert de mogelijkheden van Camelina. De firma heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en is actief in Azië, Afrika, Oost Europa en Zuid-Amerika.