Ingezonden persbericht


Paulusma, Opstelten, Geus en sponsoren schieten dames weg

Officiële programma Ladies Ride Rotterdam-Alexander

ROTTERDAM Paul Paulusma, bestuurder van deelgemeente Prins Alexander, verricht zondag 13 juli het eerste startschot van de debuuteditie Rotterdam-Alexander van Leontien's Ladies Ride. De portefeuillehouder van onder meer sport geeft aan de Kompasstraat, nabij winkelcentrum Alexandrium, om 10.25 uur de snelle toerfietsers en wielrensters het sein geven om als eerste te vertrekken. Initiatiefneemster Leontien Zijlaard-Van Moorsel en de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten zetten samen vijf minuten later het eerste peloton in gang. Het veld van in totaal 5000 meisjes en vrouwen is door de organisatie opgedeeld in diverse groepen. Die worden tot 12.00 uur door mensen als Smaakpolitieagent Rob Geus, United Soft Drinks commercieel-directeur Cees Pille en Electrolux commercieel-directeur Henk Kortenoeven weggeschoten. De presentatie van de startprocedure is in handen van Claudia van Kesteren.

Het parcours over 35 of 65 kilometer van de eerste editie van Leontien's Ladies Ride voert de deelnemers door de nieuwe wijk Nesselande, het Groene Hart, de Krimpenerwaard, het centrum van de Maasstad en eindigt weer in Rotterdam-Alexander. De organisatie van het evenement verwacht de laatste deelnemer rond 17.00 uur terug op het plein voor het winkelcentrum Alexandrium. Na optreden van diverse artiesten en activiteiten voor de jeugd zullen diverse teams en deelnemers door Leontien Zijlaard-Van Moorsel tussen 17.15 en 18.00 uur op een podium worden gehuldigd. Er zijn onder meer prijzen voor de meest originele en meest roze geklede deelnemer van het evenement, dat volgens traditie sfeer en gezelligheid aan inspanning koppelt.

Om 18.00 uur is de officiële sluiting van het evenement dat ook in 2009 en 2010 in de deelgemeente Rotterdam-Alexander wordt georganiseerd. De editie in de Maasstad is de tweede in een reeks van drie. Na Zwolle en Rotterdam volgt in september van dit jaar nog de editie in Den Bosch. De drie evenementen brengen gezamenlijk meer dan 17 duizend vrouwen in beweging, waardoor Leontien's Ladies Ride inmiddels tot een van de grootste evenementen voor vrouwen en meisjes behoort. De organisatie heeft overigens plannen om de toertocht in 2009 eventueel in een vierde stad in ons land te organiseren.

Leontien's Ladies Ride Rotterdam Alexander is tussen 14.00 en 17.00 uur in flitsen te volgen via Radio Rijnmond op FM 93.4. De regionale zender zal bovendien opnames maken voor het programma Branie voor Twee, die maandag 14 juli tussen 12.00 en 14.00 uur worden uitgezonden. Een cameraploeg maakt zondag een sfeerverslag voor de televisie-uitzending. De beelden worden een dag later om 17.00 uur uitgezonden en vervolgens ieder uur herhaald.