Gemeente Overbetuwe


Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. vierdaagse 2008.
---

TIJDELIJKE WEGAFSLUITING MAANDAG 14 JULI 2008.

Vanaf 16.30 uur is de Dorpsstraat in Elst ter hoogte van de Batouwe apotheek/ Wagenmakersstraat en de Oranje Nassaustraat afgesloten voor alle verkeer.

Â

TIJDELIJKE WEGAFSLUITINGEN 15 JULI 2008

De volgende wegen zijn van 04.30 tot 19.00 uur, of zoveel korter als noodzakelijk, afgesloten voor alle verkeer:

ELST: Mermsestraat, Bemmelseweg, Stationsstraat, Breedlersestraat, Sillestraat, Lingewal, de Broekakkers, Kampsestraat, Rijkerswoerdsestraat, Rijksweg Noord, Centurionbaan, Regenboog, Dauw, Rijksweg Noord, Dorpsstraat, Valburgseweg, Kerkeakkers, Lange Dreef en Valburgseweg.

VALBURG: Valburgseweg, Tielsestraat tot aan rotonde Slijk-Ewijk.

SLIJK-EWIJK: Valburgsestraat, Oosterhoutsestraat

OOSTERHOUT: Oosterhoutsestraat, Vredesplein, Stationsstraat, Dorpsstraat en Waaldijk.

Op de Waaldijk en in de Stationsstraat in Oosterhout zijn parkeerverboden ingesteld voor beide zijden van de weg. Deze parkeerverboden zijn ter plaatse met bebording aangegeven.

Ook is voor deze wegen de wegsleepregeling gemeente Overbetuwe 2002 van kracht hetgeen ook ter plaatse met bebording is aangegeven.

Â

De Nieuweslag in Elst is niet bereikbaar. Wij verzoeken aanwonenden, leveranciers e.d. van deze tijdelijke wegafsluiting op de hoogte te brengen.

Â

STREMMINGEN DOORGAAND VERKEER GEMEENTE OVERBETUWE.

I.v.m. de doorkomst van de Nijmeegse vierdaagse zijn op dinsdag 15 juli 2008 de plaatsen Elst, Valburg, Slijk-Ewijk en Oosterhout maar zeer beperkt bereikbaar vanaf 04.30 uur.

Â

BUSVERVOER

CONNEXXION: lijn 31, 212 en 88; Op dinsdag 15 juli a.s. vervallen ALLE bushaltes in Elst vanaf de Rijksweg Noord tot aan de snelweg A15 van 06.30 tot 14.00 uur of zoveel korter als noodzakelijk is. Gedurende deze tijd blijft busvervoer van en naar Nijmegen, Arnhem en de richting Zetten alleen mogelijk via het station Elst. Hier is een tijdelijke halte.

Â

NOVIO/HERMES: Vanuit Zetten zal lijn 103 rechtstreeks via de A15 rijden van en naar station Elst en Nijmegen.

Â

NOVIO/HERMES: Op 15 juli zal de kern Oosterhout (gemeente Overbetuwe) de gehele dag niet worden aangedaan door lijn 3 Op deze dag is de tijdelijke eindhalte in woonpark Oosterhout (gemeente Nijmegen).

Â

BEREIKBAARHEID INDUSTRIEPARK "DE AAM" ELST.

Industriepark de Aam is op 15 juli a.s. alleen bereikbaar via de A325, afslag Elst.

Â

PARKEREN

Bezoekers van de zomerfeesten en de vierdaagse kunnen vanaf maandag 14 juli tot en met vrijdag 18 juli 2008 hun auto parkeren op de tijdelijke parkeerterreinen gelegen langs de Aamsestraat. Deze parkeerterreinen zijn met borden aangegeven.

Â

WOON-WERKVERKEER RICHTING ARNHEM/NIJMEGEN(A325), A15 EN A50 OP 15 JULI 2008

Bent u woonachtig ten noorden (Arnhemse zijde) van de lijn Dorpsstraat, Valburgseweg, Kerkeakkers, Lange Dreef en Valburgseweg en Tielsestraat, dan kunt u het best richting Driel en/of Heteren rijden en hier uw weg vervolgen via de A325 of A50 en A15.

Â

Bent u woonachtig ten zuiden van genoemde lijn dan adviseren wij u te rijden richting Nijmegen via de Rijksweg Zuid en bij de afslagen naar de A15 uw weg te vervolgen.

Â

Via de 1e Weteringsewal is een beperkte mogelijkheid de Rijksweg Noord over te steken richting Weteringsewal/Lingestraat/A325.

Â

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING GEMEENTE OVERBETUWE.

Het is op grond van bovenstaande Verordening verboden een standplaats en/of verzorgingspost in te nemen op 15 juli 2008 langs de vierdaagse route door de gemeente Overbetuwe zonder geldige vergunning. Hierop zal worden toegezien. Ook het (gratis) uitdelen van dranken in flesjes en/of producten valt onder dit verbod.

Â

Gezien het aantal lopers tijdens deze 92ste Vierdaagse verzoeken wij kijkers niet op de weg te komen en de lopers zoveel mogelijk doorgang te verlenen. Om elkaar te treffen, adviseren wij u om af te spreken bij de Centrale Rustplaats voor burgers, Lange Dreef te Elst.

Â

MUZIEK

Langs de route zullen muziekkorpsen optreden ter hoogte van: Ambsthuis Elst, Gemeentehuis Elst, Rotonde Kerkeakkers Elst, Viersprong Valburg, Rotonde Slijk-Ewijk en bij de r.k. kerk te Oosterhout.

Â

BEWONERS CALAMITEITENROUTES

Er zijn een aantal calamiteitenroutes in de kernen van doorkomstplaatsen van de vierdaagse in de gemeente Overbetuwe. Deze zijn:

Â

Elst- Vanaf ingang Dorpsstraat Rijksweg Zuid en Lange Dreef.Â

Valburg- Vanaf Tielsestraat, Kasteelstraat, van Welderenstraat, de Hartogstraat, Broekstraat en Julianastraat.

Oosterhout- Vanaf de Oosterhoutsestraat, Krakenburgsestraat en de Dijkstraat richting Waaldijk.

Wij verzoeken u in deze straten op 15 juli 2008 NIET TE PARKEREN m.u.v. de parkeervakken.

Â

Â