Gemeente Albrandswaard


Persberichten gemeente Albrandswaard

Portefeuillehouders in alle vroegte op P+R locatie bij metrostation Poortugaal


Albrandswaard - Maandagochtend 14 juli om 08.00 uur geven wethouder Gerard Brussaard van de gemeente Albrandswaard en Jeannette Baljeu, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam een officieel tintje aan de vernieuwde herkenbaarheid van het P+R terrein bij metrostation Poortugaal aan de Hofhoek.

Om de herkenbaarheid van P+R terreinen in de regio te vergroten, heeft een reclamebureau Estay in opdracht van de Stadsregio Rotterdam een herkenbaar informatiebord en bijbehorende banieren ontworpen. Poortugaal is het eerste P+R terrein waar die herkenbaarheid te zien is. P+R Noorderhelling en P+R Alexander zijn de volgende die worden uitgevoerd.

De Stadsregio en de gemeente Rotterdam hebben bereikbaarheid en leefbaarheid van het stedelijk gebied hoog in het vaandel staan. Daarom wordt het gebruik van de P+R voorzieningen in combinatie met openbaar vervoer gestimuleerd. Het verkeer richting het centrum van Rotterdam neemt toe en de bestaande P+R terreinen staan vol. In dit kader is vanuit de Stadsregio de wens geuit om de bestaande P+R terreinen in de regio herkenbaar te maken. Ook voor Albrandswaard is het gebruik van de metro in plaats van de auto van belang; minder auto's geeft betere doorstroming en levert een positieve bijdrage in het verbeteren van de luchtkwaliteit en dus de leefbaarheid.