Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 29

11 juli 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 14 t/m 20 juli 2008

Wethouder Baljeu opent P+R terrein in Poortugaal

Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) en wethouder Gerard Brussaard van de gemeente Albrandswaard openen maandag 14 juli om 8.00 uur het vernieuwde P+R terrein bij metrostation Poortugaal. Na het parkeren op dit P+R terrein kunnen mensen zich comfortabel en snel verplaatsen via het OV-netwerk van metro, tram en bus. De P+R locaties in en om Rotterdam dragen bij aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de binnenstad.

(Meer informatie: gemeente Albrandswaard, Carla Romme, tel. 010 ­ 506 1145)

Wethouder Bolsius bakt poffertjes voor kleuters

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) bakt maandag 14 juli om 12.15 uur poffertjes voor kleuters op de openbare basisschool De Driehoek, aan de Van Duylstraat 18. De kleuters gaan komend schooljaar naar groep 3 en krijgen dan ook kooklessen.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Mark van der Roer, tel. 010 ­ 417 30 24)

Wethouder Schrijer bezoekt 200e werknemer Kansenzonesproject

Maandag 14 juli brengt wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) om 15.45 uur een bezoek aan Beautycentrum Melissa aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. Hier gaat een nieuwe werknemer aan de slag met ondersteuning van een loonkostenarrangement uit het project Kansenzones. Deze regeling houdt in dat ondernemers in de Kansenzones subsidie krijgen als zij een personeelslid aannemen uit de bijstand of van het Jongerenloket. De werknemer bij Beautycentrum Melissa is de 200e kandidaat die aan de slag gaat met ondersteuning van deze regeling. Ondernemers die werken binnen de Kansenzones in Rotterdam kunnen een loonkostensubsidie krijgen voor nieuw personeel. Hierbij moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

(Voor meer informatie en aanmelden: Concerncommunicatie Bestuursdienst,

Petra Verheij, tel. 010 ­ 417 35 15 of 06 ­ 51 07 47 91)

Wethouders Karakus en Harbers maken afspraken over duurzaam bouwen

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) en wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) ondertekenen woensdag 16 juli om 08.30 uur samen met diverse partijen uit de vastgoedbranche een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van duurzaam bouwen. De ondertekening vindt plaats in kamer 113 van het Stadhuis aan de Coolsingel 40 in Rotterdam. Kern van de overeenkomst is dat ondertekenaars (beleggers, ontwikkelaars, ontwerpers en kennisinstellingen) gebouwen en gebieden duurzamer gaan maken. En daarvoor samen concrete stappen gaan zetten. Het gaat er dan om dat er minder CO2 nodig is voor de constructie (bouwmaterialen en -proces), maar ook dat er minder energie (en dus minder CO2-uitstoot) nodig is om de temperatuur in de gebouwen te regelen en voor de verlichting. Ook willen de ondertekenaars in overleg met de uiteindelijke gebruikers gaan werken aan minder energieverbruik in de panden. De ondertekenaars zijn samen goed voor een groot deel van het bouwvolume in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst, afdeling Concerncommunicatie,

Odie van Eupen, tel. 010 - 417 38 35 of 06 ­ 51 07 47 86)

Wethouder Schrijer stelt Rotterdamse Arbeidsmarktmeester voor

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) stelt op woensdag 16 juli om 10.30 uur samen met Con Schoenmakers (VNO-NCW) de Rotterdamse 'Arbeidsmarktmeester' voor. Met de aanstelling van een Arbeidsmarktmeester gaat Rotterdam zich sterker inzetten op de aanpak van de onderkant van de arbeidsmarkt. De presentatie vindt plaats in kamer 113 van het Stadhuis aan de Coolsingel 40 in Rotterdam.

(Voor meer informatie en aanmelden: Concerncommunicatie Bestuursdienst,

Petra Verheij, tel. 010 ­ 417 35 15 of 06 ­ 51 07 47 91)

Wethouder Geluk bij start seizoen Jeugdvakantiepaspoort

Woensdag 16 juli van 13.15 tot 13.45 uur vaart jeugdwethouder Leonard Geluk mee op de Pannenkoekenboot om het seizoen van het Jeugdvakantiepaspoort (JVP) in te luiden. De boot vertrekt vanaf de Parkkade, tegenover de Euromast. Dankzij het JVP kunnen veel kinderen goedkoop of gratis kennismaken met musea, attractieparken, sportactiviteiten, etc. Het paspoort bevat 112 mogelijkheden voor een leuke dag. Via de scholen vinden 65.000 paspoorten hun weg naar de kinderen. Daarnaast gaan 5.000 exemplaren in de vrije verkoop voor Rotterdamse kinderen die elders naar school gaan. Op de boot varen vertegenwoordigers mee van de instellingen die meedoen met het JVP.

(Voor meer informatie: Rotterdampas, Anouk Stok, tel. 010 ­ 280 7160)

Wethouder Bolsius geeft zwemles in zwembad IJsselmonde

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) geeft op woensdag 16 juli om 16.00 uur een zwemles voor kinderen van 5 t/m 7 jaar in zwembad IJsselmonde, aan de Dwarsdijk 80. In februari 2008 hebben alle Rotterdamse zwembaden van Sport en Recreatie en Sportfondsen Nederland het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen. Dit keurmerk toont aan dat de zwembaden voldoen aan minimaal alle wettelijke voorschriften, met als doel de hygiëne en veiligheid van zwembadbezoekers te waarborgen. Tijdens de uitreiking van dit keurmerk heeft de wethouder beloofd al deze dertien zwembaden een bezoek te brengen.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Mark van der Roer, tel. 010 ­ 417 30 24)

Wethouder Geluk reikt prijzen uit voor kleurwedstrijd over opvoeden

Donderdag 17 juli reikt onderwijswethouder Leonard Geluk, tussen 13.00 - 13.30 uur in Villa Zebra aan de Stiletjesstraat, prijzen uit voor de beste kleurplaten en tekeningen over gezin en opvoeden. Rondom de opvoeddebatten is voor alle Rotterdamse basisschoolleerlingen een kleurwedstrijd georganiseerd waarmee de kinderen een dagje naar diergaarde Blijdorp kunnen winnen. Bijna 700 tekeningen en kleurplaten zijn binnengekomen. In 3 leeftijdscategorieën worden prijswinnaars bekend gemaakt.

(voor meer informatie: Nicole Bakker, Jeugd Onderwijs en Samenleving, tel. 010 - 891 4451)

En verder....

opent burgemeester Opstelten het 'official diner' van Red Bull Air Race dinsdag 15 juli tussen 9.00 - 19.30 uur in de hal van het stadhuis.

(Meer informatie: Carina van de Linde, Red Bull Nederland tel. 06 - 1044 7601)

noot voor de redactie/