Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 14-07-2008

Inbraak in pand

AMERSFOORT- Op zondag werden vier personen aangehouden na een poging inbraak. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Zonnehof. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen vier personen aan die voldeden aan het signalement. Deze personen, van 18 tot 24 jaar uit Ede en Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij hadden inbrekerswerktuigen bij zich.

Fietsendief

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 14.00 uur zag een agent in vrije tijd dat een persoon zich verdacht ophield tussen de fietsen aan het Piet Mondriaanplein. Zijn collegas werden gewaarschuwd en de 28-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de man had gepoogd een fiets open te breken.

Aangehouden na diefstal

AMERSFOORT- Op zondagavond werd drie personen aangehouden voor diefstal van chocomel. Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Forel. Middels het zogenaamde hengelen werden chocomelkflesjes gestolen uit een voorraadhok. Dit werd gezien door getuigen en de politie werd gewaarschuwd. Uiteindelijk werden drie personen aangehouden in de leeftijd van 17 tot 18 jaar uit Amersfoort aangehouden en ingesloten voor verhoor.