Politie Drenthe

Maandag

Assen, 14-07-2008

Bekeuring voor illegaal vissen

ASSEN Zondagmiddag trof de politie op de Herodotuslaan een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 22-jarige man uit Groningen aan. Zij waren aan het vissen in een vijver aan de Vijferhof. Zij beschikten niet over de juiste papieren en ontvingen hiervoor allebei een bekeuring. (08-154004)

Politie houdt alcomobilist wederom aan

EMMEN Zondagavond is aan de Boslaan een 56-jarige man uit Emmen aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 865 ug/l, wat neerkomt op 2 promille. De man was ook niet in het bezit van een rijbewijs. De man was echter de nacht ervoor ook al aangehouden en bekeurd voor het rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. Het voertuig van de man is zondag in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt. (08-154007)

Motorrijders botsen

DALEN Zondagmiddag is op de Benterdijk een 49-jarige motorrijder uit Sleen in botsing gekomen met een 57-jarige motorrijder eveneens uit Sleen. De 57-jarige man moest remmen voor het verkeer dat voor hem reed. De 49-jarige man zag dit te laat en botste op zijn voorganger. Hij werd met letsel aan zijn schouder opgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (08-153975)

Politie houdt beginnend bestuurder aan

BEILEN Zondagmorgen is aan t Spiek een 20-jarige beginnend bestuurder uit Limmen aangehouden. De man blies bij de ademanalyse 330 ug/l, wat neerkomt op een promillage van 0,8. Tevens kon de man zijn rijbewijs niet tonen. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt. (08-153946)

Alcomobilist geeft valse naam op

ZUIDWOLDE Zondagavond is een 31-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Hoogeveensevaart aangehouden. De man blies 100 ug/l, wat neerkomt op 0,2 promille. De man probeerde door een opgeven van een valse naam onder de bekeuring uit te komen. Daarnaast was de man ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij ontving een boete van 220 euro voor het opgeven van een valse naam en tevens een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. (08-154053)

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN De politie verricht onderzoek naar een woninginbraak aan de Adelaarsweg. Via de achterzijde van de woning zijn onbekenden de woning binnengekomen. De inbraak heeft vermoedelijk zondagmiddag plaatsgevonden. Uit de woning zijn twee laptops, een digitale camera en een spelcomputer weggenomen. (08-154061)

Politie houdt man op heterdaad aan

ASSEN De politie heeft zondagavond een 29-jarige man uit Wolfheze op heterdaad aangehouden in de Talmastraat. De man had een televisie gestolen bij een postbezorgingbedrijf. Naar aanleiding van een melding konden agenten de man op heterdaad aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-154019)

Politie houdt man aan na bedreiging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige man uit IJhorst aangehouden op De Wheem. De man had eerder in de nacht een 37-jarige man uit Meppel bedreigd met een steekwapen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-154075)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280