Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

De voorzitter van de Tweede Kamer der
Staten Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 14 juli 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk VENW/DGMO-2008/331 - Onderwerp
advisering door de Gezondheidsraad

Geachte voorzitter ,

In 2007 heb ik een 2-tal adviesaanvragen ingediend bij de Gezondheidsraad over de medische rijgeschiktheid, met het uitdrukkelijke verzoek spoed te betrachten bij het uitbrengen van de adviezen.

De ene adviesaanvraag betreft de gevolgen van hersenbloedingen. De andere adviesaanvraag is breder, heeft als werktitel "second opinion" en gaat over de aansluiting tussen de regeling eisen geschiktheid en specifieke individuele gevallen.

Ik heb over deze adviesaanvragen regelmatig contact met de Gezondheidsraad. Telkens heb ik aangedrongen op een spoedige advisering. Onlangs heeft de Gezondheidsraad mij toegezegd de hoogste prioriteit te geven aan de advisering.

Beide adviezen heeft de Gezondheidsraad ter hand genomen. Wel dienen een aantal expertmeetings te worden georganiseerd om tot een verantwoorde advisering te kunnen komen. De voorbereiding en uitwerking van deze expertmeetings nemen de nodige tijd in beslag.

De Gezondheidsraad streeft er naar in het najaar te komen met een advies over hersenbloedingen. Een deeladvies over de gevolgen voor de medische rijgeschiktheid in geval van een hersenbloeding bij een "afwijkend hersenbloedvat", komt in september.

Ministerie van Verkeer en Waterstaat Telefoon 070 - 351 6171 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Fax 070 - 351 7895 Bezoekadres : Plesmanweg 1-6, Den Haag Internet www.verkeerenwaterstaat.nl

Bereikbaar met tramlijn 9 of bus 22 vanaf station CS of met tramlijn 9 vanaf station HS

VENW/DGMO-2008/331

Het andere bredere advies is de advisering over de mogelijkheden van second opinion, lees over een betere aansluiting tussen de regeling eisen geschiktheid en specifieke individuele gevallen. De Gezondheidsraad streeft naar een advies daarover uiterlijk voorjaar 2009.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Camiel Eurlings


---