Politie Groningen

Maandag 14 juli 2008

Provincie Groningen, 14-07-2008

Marum: Kornhorner onder invloed

Een 42-jarige man uit Kornhorn is zondagavond betrapt op het rijden onder invloed. De Kornhorner reed met zijn auto op de Verlengde Wilperstraat de sloot in. Een blaastest wees uit dat de bestuurder alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte beschikt niet over een rijbewijs. Hij bleek al diverse keren voor rijden onder invloed te zijn opgepakt. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De auto van de Kornhorner werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: man bedreigt ex

De politie heeft zondagavond op de Marklaan een 42-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor bedreiging van zijn ex-vrouw. De 45-jarige vrouw werd tijdens de verhuizing geholpen door enkele vrienden. Op een gegeven moment kwam de verdachte bij haar nieuwe woning. Door onbekende reden werd de man kwaad, waarna hij de vrouw en haar helpers met een mes heeft bedreigd. Een 25-jarige Kanaalster wist de verdachte zijn mes te ontfutselen. De gewaarschuwde politie kon vervolgens de 42-jarige inrekenen. Het mes werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Sappemeer: agressieve dronken man aangehouden

De politie heeft zondagavond in de Noorderstraat een 22-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor openbare dronkenschap. De Sappemeerster werd door politieagenten op straat aangetroffen, terwijl hij onvast ter been was. De dienders wilden hem naar huis brengen, maar wilde de man hier niets van weten. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hierop reageerde de 22-jarige bijzonder agressief naar de agenten. Tijdens het overbrengen naar de politieauto begon hij plotseling om zich heen te schoppen. De man werd naar de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Ook tijdens de rit naar het cellencomplex in Groningen bleef de verdachte agressief door te schoppen, te dreigen en te schelden. De dienders moesten op een gegeven moment de auto op de vluchtstrook van de snelweg A7 stoppen. Toen zij de verdachte onder controle wilden brengen, gaf de man één van de agenten een kopstoot. Uiteindelijk werd hij ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: man aangehouden

De politie heeft zondagnacht in een tuin aan de Tasmanstraat een 20-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor poging tot diefstal. De agenten troffen de verdachte na een melding de verdachte in de tuin aan. Ook zagen de dienders dat de deur van een schuur openstond. In de schuur stond een brommer, die klaar stond om weggenomen te worden. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: met auto uit de bocht

Op de Roderwolderdijk in Groningen raakte zondagochtend een 28-jarige man uit Zuidlaren van de weg. De bestuurder wilde vanaf de Roderwolderdijk het viaduct over de A7 oprijden. Vermoedelijk miste de Zuidlaarder door te hoge snelheid en het rijden onder invloed de bocht. Hij kwam naast het talud van het viaduct in een greppel terecht. Zijn passagier, een 42-jarige man uit Drachten wist uit de auto te klauteren en via passanten de politie te waarschuwen. Het slachtoffer moest uit de auto worden gezaagd door de brandweer. Hij werd met een forse hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. Ook de Drachtster moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Van de bestuurder uit Zuidlaren werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Dit omdat de politie het vermoeden heeft dat de Drent te veel alcohol heeft gedronken. De uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of dit daadwerkelijk zo is. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: winkelruit ingegooid

Bij een winkel aan de Oude Ebbingestraat in Groningen werd zondagnacht een grote winkelruit vernield. Een getuige zag dat twee mannen de ruit vernielden en er vervolgens vandoor gingen. Op aanwijzing van de getuige zagen de agenten beide verdachten bij de Grote Markt lopen. Een 38-jarige Groninger kon direct worden opgepakt. Een 39-jarige man uit Groningen wist in eerste instantie te vluchten. In de Poelestraat kon ook hij worden achterhaald. Beide mannen zijn ingesloten.

Groningen: verdachte mishandeling gepakt

Op de Vismarkt in Groningen heeft de politie zondagnacht een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. Een 60-jarige man uit Groningen deed aangifte van mishandeling, omdat hij in de Surinamestraat in elkaar zou zijn geslagen door de verdachte. Agenten zagen de verdachte op de Vismarkt lopen, waarna de man kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: stalker opgepakt

Op de Oosterhamriklaan in Groningen heeft de politie zondagavond een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte bleek al langere tijd een 32-jarige vrouw uit Groningen lastig te vallen. De vrouw had al eerder aangifte van stalking gedaan. Zij werd zondagavond wederom door de man gevolgd en gestalkt. Op aanwijzing van het slachtoffer werd de man op straat opgepakt en ingesloten.

Groningen: autokraker betrapt

Op de Oosterhamrikkade heeft de politie een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen zagen dat de man in een geparkeerde personenauto had ingebroken. Na een korte zoektocht konden de agenten de verdachte opsporen. Hij bleek een autoruit te hebben ingeslagen en vervolgens een radio en een kastje te hebben weggenomen. De verdachte zit vast.

Groningen: diefstal van bouwplaats

Op een bouwplaats aan de Sontweg in Groningen heeft de politie zondagochtend een 50-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen zagen dat de man over de omheining klauterde. Na een zoektocht op de bouwplaats troffen agenten de verdachte aan. Hij bleek in een bouwcontainer te hebben ingebroken. Hij had onder meer koffie, een waterkoker en gereedschap weggenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.