Senternovem


14-07-2008 | Veel interesse in subsidieregeling Polymeren

De bijeenkomst over de subsidieregeling Polymeren van het Polymeren Innovatie Programma op dinsdag 8 juli was druk bezocht. De bezoekers ontvingen korte uitleg over het innovatieprogramma en de subsidieregeling, aansluitend was er gelegenheid om met een projectadviseur projectideeën te bespreken.

De subsidieregeling is bestemd voor MKB-ondernemers die, samen met andere partijen (bedrijf of kennisinstelling), een innovatief project op het gebied van polymeren willen starten. Of juist de haalbaarheid van innovatief idee willen uitzoeken met een deskstudie. Voor beide typen projecten geldt dat ze moeten vallen binnen het Polymeren Innovatie Programma.

Voor 2008 is het beschikbare subsidiebudget: 700.000 euro voor Polymeren-haalbaarheidsprojecten en 1,2 miljoen euro voor Polymeren-MKB-Innovatieprojecten. De regeling is geopend op 1 juli. Projectideeën kunnen ingediend worden tot en met 15 oktober, 18.00 uur. Voor deze subsidieregeling geldt een open inschrijving, waarbij het principe geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Polymeren Innovatie Programma
De ambitie van het Polymeren Innovatie Programma is "een quantum leap te bereiken in de bijdrage van de Nederlandse Polymeren gemeenschap aan de kwaliteit van leven, duurzaamheid en economische groei". Het programma wil onder andere een bijdrage leveren aan de economische groei, de reductie van het energieverbruik en het verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen.

Het innovatieprogramma bestaat voor een groot deel uit precompetitief onderzoek, uitgevoerd binnen het DPI. Het pas opgerichte DPI-Value Center (DPI-VC) ondersteunt (voornamelijk) MKB en starters door de samenwerking onderling of met kennisinstellingen te bevorderen en het versterken van business development op diverse onderdelen. Hierdoor ontstaat nieuwe business met een hoge toegevoegde waarde en wordt de bedrijvigheid uitgebreid. De slaagkans van innovatieprojecten wordt verhoogd en de time-to-market en time-to-profit van veelbelovende innovatieprojecten wordt bekort.

Meer informatie
Meer informatie over het innovatieprogramma en de subsidieregeling